windmill plank sterkere kjernemuskulatur
319
0

Windmill Plank er øvelsen som sørger for å aktivere mer muskler enn de færreste øvelser er i stand til. Sjekk hvordan du utfører den her!

En sterk kjernemuskulatur og overkropp kan være starten på en sterk og skadefri kropp. Veldig mange sverger til øvelser som situps, crunch, planken eller en av disse i en en eller annen variant. Dette er all gode øvelser, men ingen av de klarer å slå Windmill Plank i sin evne til å rekruttere maks antall muskelgrupper på en gang. Noe av utfordringen med å trene kjernemuskulaturen er nemlig å klare og rekruttere både overkropp, kjerne- og hoftemuskler slik at de jobber samtidig. Windmill Plank løser denne utfordringen på en elegant måte, og reduserer faren for svake punkter som du ikke får trent tilstrekkelig.

Windmill Plank

Denne varianten av Windmill Plank utføres på en benk. Prinsippet er det samme, men treningseffekten er vell så stor. Start med begge føttene samlet

Steg 1: Still deg i en plankeposisjon med føttene hvilende på en benk. Tuppene på tærne skal berøre benken, og du skal plante håndflatene godt i underlaget. Sørg for at at albuene er rett under skuldrene og at overkroppen din er utstrekt.

Steg 2: Fortsett å lene tyngden på venstre arm når du roterer kroppen til høyre og løfter høyre arm mot taket, og strekk armen opp mot taket samtidig som du hever samme fot. Gjenta 15 repetisjoner før du bytter side. Forsøk å gjennomføre totalt 3 sett a 15 reps per side.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer