skulderpress
404
0

Plages du med vonde skuldre og sliter med å gjennomføre de tradisjonelle skulderøvelsene? Da kan dette være løsningen for vindere muskelvekst!

Skuldermuskelen (deltamuskelen) er en av kroppens største muskler og inngår i enormt mange dagligdagse bevegelser og løft. Skulderleddet er kroppens mest bevegelige ledd, og det er derfor svært utsatt for skader. Det stiller store krav til både stabilitet og bevegelighet for å fungere optimalt.

En av de beste øvelsene for skuldermuskelen er skulderpress. Skulderpress ble i mange år regnet som en “målestokk” på styrke i overkroppen, men det var før benkpress ble den desidert mest populære øvelsen for overkroppsstyrke. Det er fremdeles en svært god øvelse for skulderstyrke, men dessverre opplever mange å slite med å utføre øvelsen uten smerter i enten skuldre eller albuer. Derfor har vi et godt alternativ- et alternativ som faktisk kan vise seg å være mer effektiv enn tradisjonell skulderpress!

 

Strip-the-Rack Press

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

strip-the-rack-press utfører du sittende skulderpress i et rack stativ, og du skal presse vektstangen mot stativet gjennom hele øvelsen. Isteden for å presse stangen rett opp som i en sittende skulderpress, skal du her presse den hardt mot stativet samtidig som du skyver oppover.

 

Derfor er øvelsen bedre for skuldrene

Denne varianten av skulderpress øker aktiveringen av serratus (en finger-lignende muskel nær ribbeina). Serrauts hjelper til å holde scapula (skulderbladet) nært brystet, og øker stabiliteten til skulderleddet. Større aktivering av serratus vil derfor bidra til at skuldrene jobber bedre, som igjen gjør øvelsen tryggere.

Ved å presse fremover og opp når du utfører strip-the-rack-press, øker du aktiveringen av serratus i større grad enn i vanlig skulderpress. Du vil dermed oppnå både høyere aktivering, større muskelutvikling å løfte tryggere. Alt i alt en enda bedre øvelse enn skulderpress.

Strip-the-rack-press holder musklene som er involvert under konstant spenning, og sørger for at musklene jobber hardt under hele bevegelsesbanen. Når vi vet at tid under spenning er en avgjørende faktor for muskelvekst, og jo lengre denne perioden er, er det med andre ord ingen grunn til og ikke prøve strip-the-rack-press ved på neste treningsøkt.

 

Kilde
Thibaudeau, Christian. (2016). Tip: Do the strip-the-rack-press. T-Nation.com

Kommentarer