frukt treningsmat
322
0

Det er en ting som kanskje er viktigere enn noe annet å huske når du pakker treningsbagen, men som kanskje ikke er så opplagt. Sjekk hva det er her!

Når du planlegger innkjøp av mat for uken, så velger du kanskje sunne valg som grønnsaker, kylling, grovt brød og mye frukt og grønt. Blant aktive mennesker i treningsmiljøet og med sunne kostholdsvaner, så er det relativt vanlig å velge sunne matvarer når innkjøpene planlegges god tid i forveien, men samme hvor sunn du er, så er det vanskeligere å motstå fristelsene som oppstår i det du er utmattet, sliten og sulten- som for eksempel rett etter en treningsøkt.

Dette skjer med de som trener mye også, og det er derfor du bør ha noen viktige “ingredienser” i treningsbagen.

Les også: Disse fruktene kan gi deg mer energi og gjøre deg enda sterkere!

frukt treningsmat
Pakk med deg en frukt eller to i treningsbagen, så er det større sannsynlighet for at du gjør sunne matvalg!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Frukt! Frukt! Frukt!

I en studie publisert i tidsskriftet Nutrients, ble en gruppe mennesker spurt om å velge enten et eple eller en brownie som snack før trening. Før trening (pre-workout), var de 33% mer velvillig til å velge frukt, men etter treningsøkten var de 25% mer villig til å velge brownies. Trening skrur på sulthormoner, som blant annet forklarer årsaken til at flere ønsket å velge brownien etter trening.

Klarer du å planlegge litt på forhånd, så gjør du smart i å pakke med deg en frukt eller to i treningsbagen. Velg en frukt eller et tilbehør med 3:1 forhold mellom karbohydrater og proteiner, og gjerne med et innhold av sunne fettsyrer. Gode alternativer er gulrøtter og hummus, og ikke minst banan eller et eple.

Få med deg: 5 tips for å fylle opp energinivået før morgentrening

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer