victory raise
176
0

Victory raise er en uslåelig øvelse for å styrke hele deltamuskelen og øvre del av rygg. Utfør øvelsen tidlig i økta, og bygg større skuldre!

Kanskje var det nettopp dette de gamle krigerne hadde i hodet da de hevet armene i seiersrus etter å ha bekjempet fienden? Navnet Victory raise er ikke tilfeldig, og øvelsen ligner faretruende mye på den samme bevegelsen man gjør når man hever armene og feirer en seier. Neste gang du skal gjennomføre en treningsøkt på skuldrene, forsøk å utføre en runde med victory raise. Lat gjerne som om du feirer at du har satt en ny PR eller nådd et bestemt mål!

Denne øvelsen trener alle de tre hodene av deltamusklene, og i tillegg vil den treffe rombemusklen og den nedre delen av trapezius. Båndet sørger for å holde scapula i riktig stilling, og du vil ikke klare å kompensere med den øvre delen av trapezius. Dette fører til en mye større aktivering av deltamuskelen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Slik gjør du det:

  1. Plasser et lite motstandsbånd rundt håndleddene.
  2. Løft manualene fra en lav posisjon til over hodet slik at de former en “V” på toppen.
  3. Start bevegelsen som en front raise med nøytralt grep. Når armene er i høyde med nedre del av brystet, skal du gjøre grepet videre ved å bevege armene utover slik at de til slutt former en 45 graders vinkel med kroppen på toppen av bevegelsesbanen.
  4. La armene følge den samme banen ned til startposisjon. Manualene skal senkes rolig og kontrollert, og bruk gjerne så mye som 3-4 sekunder på den eksentriske fasen.

Victory raise bør gjennomføres tidlig i treningsøkta. Dette er en tung og krevende øvelse, og selv om den ikke virker like avansert som de større øvelsene knebøy, markløft, skulderpress, etc., som også gjerne anbefales som øvelser som bør komme tidlig i programmet, så vil motstandsbåndet føre til at det er konstant spenning på muskulaturen, og musklene kommer til å få kjørt seg maksimalt i løpet av settene du gjennomfører.

Ta sikte på 2-4 sett med 8-10 reps. Ha fokus på sakte å gjennomføre øvelsen riktig med en sakte eksentrisk bevegelse.

 

Kilde
Thibaudeau, Christian. (2017). Tip: The victory raise for delts. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer