front raise
609
0

Små grep på en allerede glimrende øvelse kan være det du trenger for å bygge og styrke latissimus. Prøv denne øvelsen.

Front Raise, eller fronthev, er en fin isolasjonsøvelse som hovedsaklig trener skulderfleksjon og musklene som er involvert i denne prosessen. Front Raise trener i hovedsak den bakre delen av deltamuskelen, med noe assistanse fra serratus anterior, biceps og den øvre-fremre delen av pectoralis.

Mange bruker Front Raise som en isolasjonsøvelse for å trene latissimus, men å gjennomføre øvelsen på vanlig måte vil ikke hjelpe deg veldig langt på veien.

En vanlig feil er å løfte en altfor tung vektplate kun opp til øyehøyde, noe som resulterer i at latissimus ikke vil aktiveres i tilstrekkelig grad. Som et alternativ bør du isteden bruke lettere vekter som du løfter over hodet. Når du hever vekten godt over hodet vil du sørge for å aktivere både latissimus og den øvre delen av ryggmusklene i langt større grad enn med den tradisjonelle varianten.

Slik gjør du det

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Hvor tung vekt du skal bruke vil avhenge av utgangspunktet ditt og hvor sterk du er, men la oss si at du i vanlig Front Raise bruker en 20kg vektplate, da kan du med fordel redusere vekten til 10kg for denne øvelsen. Utfør 100 reps uten pause, eller i det minste så godt du klarer uten å ta pause. Pass på at du ikke bøyer albuene for mye slik at du ender opp med å curle vekten i stedet for å løfte den

Bruk øvelsen som en finisher etter en god overkroppsøkt der du allerede har trent armene. Dersom du har trent hardt og kjenner deg sliten, kan du gjerne få ned til en lettere vekt.

Kilde

T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer