dype push-ups
225
0

Push-ups er en øvelse vi aldri får nok av. Den er super effektiv og enkel å gjennomføre, og kan utføres overalt uten ekstra utstyr. Dette trikset setter enda større krav til muskelstyrken og gir deg en real utfordring.

Push-ups kan utføres på mange ulike måter, og vi har tidligere skrevet om 7 utfordrende varianter av push-ups. Hvis du simpelheten elsker push-ups og synes vanlige push-ups eller variantene vi listet opp i artikkelen over er for lett, så kan du prøve deg på denne.

 

Dype push-ups 

Dype push-ups er i utgangspunktet svært like vanlige push-ups, men siden øvelsen gjør at du kan senke kroppen dypere og musklene får en lengre arbeidsvei enn ved tradisjonelle push-ups og musklene i armene og brystet holdes under spenn i en lengre periode, vil øvelsen være effektiv for å bygge muskler, raskt!

Forsøk deg på øvelsen KUN dersom du klarer å gjennomføre vanlige push-ups med riktig teknikk. Dype push-ups setter større krav til både muskler og ledd enn vanlige push-ups, og risikoen for skader er desto større. Det er også svært viktig at du gjennomfører en skikkelig oppvarming. I motsetning til vanlige push-ups der du gjerne kan gjennomføre repetisjoner helt til utmattelse, skal du her holde igjen noen få repetisjoner før du knekker sammen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Hold kroppen rett!
De to boksene skal være ca. 15 cm høy og plasserer litt bredere enn skulderbreddes avstand. Kroppen skal for all del holdes i en rett linje gjennom hele øvelsen. Dette er svært viktig for å unngå skader. Etterhvert som du senker kroppen kan du se for deg at skulderbladene skal klemmes sammen før du til slutt presser de utover for å heve kroppen opp igjen.

Du skal ikke senke kroppen helt ned i bakken, men kun 2-3 cm lavere enn håndflatene som hviler på boksene. Ved for stort bevegelsescutslag øker bare risikoen for skader.

 

Kilde
Korn, Marjorie. The one trick that’ll instantly upgrade your pushups. Mensjournal.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer