kroppssammensetning
310
0

Hvis målet er å forandre kroppssammensetningen, så krever det både trening og et sunt kosthold. Hvis du allerede har prøvd deg på de fleste løsninger, men føler at du du står fast, da bør du prøve denne løsningen.

Den største utfordringen for mange som skal begynne å spise mindre og sunnere, er sultfølelsen som oppstår når kroppen får en uvant mindre mengde mat, samt søtsuget som melder seg når sukker og raske karbohydrater uteblir. Dersom det fantes en metode for å hindre disse følelsene fra å oppstå, så ville selve vektnedgangen vært MYE lettere!

Den enkleste og beste metode er å bruke trening i seg selv som et middel. Her snakker vi ikke om lange og tunge treningsøkter, men kun noen få og korte øvelser som du gjennomfører rett før du skal spise. Det spiller ingen rolle hvilket måltid det er, eller hva du skal spise.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Gjør dette før du setter deg ned for å spise neste måltid:

 • 20 knebøy med kroppsvekt:
  Utfør i et 3030 tempo der du bruker 3 sekunder på å senke kroppen ned, og 3 sekunder på å reise deg opp igjen. Hold magemusklene stram gjennom hele øvelsen.
 • 20 push-ups:
  Utfør 20 push-ups. Hvis du synes 20 push-ups er for lett, prøv å gjennomføre i et 3030 tempo. Dersom 20 push-ups er for tungt, plasser hendene på en bordkant slik at overkroppen er hevet.
 • 10 vertikale hopp: 
  Hopp så høyt du kan og strekk armene mot taket (hvis taket er høyt nok). Forsøk å lande med begge beina samtidig i en stilling som tilsvarer en halv knebøy, omtrent 90 grader vinkel i kneleddet. Hold stilling i 2 sekunder før du eksploderer opp i et nye hopp.
 • 10 crunch:
  Gjennomfør 10 crunch i sakte tempo. Før hver repetisjon skal du stramme magemusklene hard, deretter heve kroppen sakte samtidig som du holder musklene stram. Hold toppposisjonen i ett sekund før du sakte senker kroppen ned igjen.

 

Les også: Vektreduksjon- Gå ned i vekt uten å miste muskelmasse!

Derfor virker det

For det første er “all trening god trening”. Noen ekstra knebøy, push-ups eller sit-ups her og der, nytter! Det kan også være bra for teknikken å gjennomføre knebøy med utelukkende kroppsvekt, og kanskje får du igjen for det neste gang du skal løfte tyngre knebøy på treningssenteret.

For andre så har den korte og intensive økten er positiv effekt på matinntaket og apetitten. Effekten du oppnår er redusert apetitt og sultfølelse. Store fullkroppsøvelser fører til økt aktivitet i nervesystemet som gir mindre sultfølelse, og hoppingen vil aktivere det sympatiske nervesystemet som reduserer apetitten. Med andre ord vil disse korte øvelsene bidra til at du spiser mindre, samtidig vil du oppnå en positiv helse- og treningseffekt!

Trenger du hjelp for å komme i gang med fettforbrenningen og vektreduksjonen? Vi anbefaler Royal Burner!

 

Kilde
Thibaudeau, Christian. (2018). Tip: Kickstart your recomposition plan. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer