Forsvarets spesialjegere treningsprogram
2910
0

Drømmer du om å bli en av Forsvarets spesialjegere? Eller kanskje er du den selvsikre typen som liker en hardcore utfordring? Vi har kommet over treningsprogrammet og opptakskravene til hærens Spesialjeger kommando. Tror du at du har det som skal til? De fleste av dere som leser denne artikkelen har ikke en sjanse!

Men vis dette er drømmen din, du er av den sta typen og virkelig trener hardt har du kanskje en sjanse til å klare opptakskravene, under finner du treningsprogrammet som går utover 26 uker som skal få deg i din livs form og klare kravene til opptaksprøven.

Opptakkrav og treningsprogram er hentet fra forsvaret.no

 

INNLEDNINGspesial

Treningsprogrammet skal være et hjelpemiddel for befal og menige som trener for spesialjegeropptak. FSK/HJK presiserer at søkere som følger treningsprogrammet ikke har noen garanti for å klare spesialjegeropptaket.

 

GROVUTTAK

For å kvalitetssikre søkerne vil FSK/HJK innkalle aktuelle kandidater til 2-3 dagers grovuttak på våren. Kvalifiserte søkere kalles deretter inn til spesialjegeropptak

groveutak

 

SPESIALJEGEROPPTAK

Spesialjegeropptaket som gjennomføres ved FSK/HJK i en 3-ukers periode i juni/juli er meget krevende og stiller store krav til søkerens motivasjon, fysiske kapasitet, mentale styrke, samarbeidsevner og personlighet.

 

PROGRAM FOR SPESIALJEGEROPPTAK

program for spesialkomando

 

TRENINGSPROGRAMMET

Generelt Treningsprogrammet er et rammeverk for din trening, og kan benyttes på følgende måter:
1. Følge treningsprogrammet slik det er skrevet.
2. Følge prinsippene, men tilpasses etter egne forutsetninger. (nåværende treningsstandard)
3. Bruke treningsprogrammet som en egen kontroll.

Marsj eller løping med pakning er en ferdighet som testes grundig i både grovuttak og opptak, og dette er en viktig bakgrunn for dette treningsprogrammet. Trening med sekk medfører relativt stor fare for belastningsskader.

1067339902

Unngå belastningsskader

Progresjon og periodisering er prinsipper som er innbakt i programmet for å øke den fysiske kapasiteten og forebygge skader. I tillegg må du som bruker av programmet planlegge og gjennomføre uttøying som del av hver økt, samt egne økter med bevegelighetstrening. Variasjon er lagt inn i treningsprogrammet, men brukere må variere fottøy og treningsunderlag. Marsj og løpstrening bør legges i terreng fremfor vei, det gir naturlig variasjon og skadeforebygging.

 

Kosthold, ernæring og væskeinntak

Riktig ernæring og væskebalanse er en faktor som i stor grad bestemmer hvor hurtig kroppen kan hente seg inn etter hard fysisk trening, og er dermed en viktig del av det å øke den fysiske kapasiteten.
Finn råd og tips om kosthold, ernæring og væskeinntak før, under og etter trening.

 

1bf0087c58704b1c52a770abe384e263

TRENINGSPROGRAMMET ER LAGT OPP ETTER FØLGENDE KONTROLL

Treningsprogrammet tar utgangspunkt i følgende fysisk status før man tar programmet i bruk:

kontroll

Søkeren må tilfredsstille følgende krav innen søknadsfristen 1.mars

krav

Søkeren bør oppnå følgende resultat før grovuttak

krav grove

 

Styrketreningtumblr_n8jkejxan41sctutso1_500

Styrketreningen som det er lagt opp til i dette programmet er spesifikke øvelser som testes under opptak, og det baseres på utholdende styrke. Trening av maksimal styrke og hurtighet/spenst i tillegg, vil bedre kroppens evne til å øke kapasitet innen utholdende styrke, samt virke forebyggende mot belastningsskader.
Les mer om styrketrening her

 

Intensitet

”Lav”: Hvilepuls- 50% av makspuls. ”Prate-tempo.
”Moderat”: 50- 80% av makspuls. Prate med treningsmakker er anstrengende.
”Høy”: 80- 100% av makspuls. (Hold kjeft og tren!!!)
Slik finner du maks pulsen din

 

Sirkeltreningen i treningsprogrammet

Øvelsene i styrketesten beskrevet under fysiske krav til grovuttak. Planlegg antall repetisjoner ut fra egen kapasitet og intensitet i treningsøkten.

 

qbAUn5obhJRsco4J1kz3UQU9u79dpLSxTD3sAwOoi__w

TRENINGSPROGRAM TIL SPESIALJEGEROPPTAK

Om du ikke er i forsvaret så trenger du ikke tenk noe spesielt over ukene. Da følger du bare rekkefølgen programmet er satt opp i.

4950 51 521 2 345 67 8 910 11

* Dersom du skal på grovuttak i uke 13, kan du i uke 11 benytte programmet for uke 12 for å oppnå den ”superkompensasjon” periodiseringen legger opp til.

12

UKE 12 ELLER 13: Rolig vedlikeholdsaktivitetaktivitet, utvasking og restitusjon 2-3 DAGERS GROVUTTAK i april

15 16 1718 19 2021 22 2324

Lykke til med opptaket!

Du kan også laste ned forsvarets PDF av programmet her

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer