2707
0

Det er umulig å fornekte at en veltrent kropp ser attraktiv og bra ut, og det velkjente sixpack mønsteret på magen er en karakteristisk og ettertraktet form. Her er et enkelt program som hjelper deg på vei mot vaskebrettmagen du vil ha før sommeren! 

En veltrent kropp trenger ikke å ose av muskler, men den bør være gjennomtrent og veldefinert med både en sterk overkropp og underkropp. Utfordringen for alle som ønsker seg en sixpack er at sixpacken ikke utelukkende skyldes en sterk magemuskulatur, det krever også en lav fettprosent. Som et eksempel kan en tynn person med svært lav fettprosent, men lite magemuskulatur, tilsynelatende ha en definert sixpack, mens en person som trener aktivt styrketrening, men som har dobbelt så mye underhudsfett, ikke vil ha en synlig magemuskulatur. Når du jobber mot å få fram sixpack formen, så bør du også tenke kosthold. Et godt tips når det kommer til både et sunt kostholdsprogram og et program som hjelper deg ned i vekt, er å følge vårt komplette guide for Middelhavsdietten!

Kombiner gjerne disse øvelsene sammen med treningsprogrammet du allerede trener, eller integrer det sammen med et av våre styrketreningsprogram som du finner her:

Styrketrening- Programmet for deg som vil ned i vekt!

Fullkropp treningsprogram- Enkle og effektive øvelser du kan gjøre hjemme!

Komplett 4-ukers treningsprogram for nybegynnere!

 

Programmet

Øvelsene gjennomføres i rekkefølgen som er oppgitt. Fokuset er på mage- og kjernemuskulatur, og du skal være helt utmattet etter treningsøkten. Pausene mellom øvelsene skal være maks 30 sekunder, og mellom hvert sett skal du hvile 3 minutter. Kjør tre to sett i starten, tre ganger i uken. Etter hvert som du merker framgangen kan du øke til tre sett fire ganger i uken.

 

Knee crunches

30 reps

 

Cross crunches

30 reps

 

Beinhev / Leg raises

20 reps

 

Cycling cross crunches

20 reps

 

Flutter kicks

30 reps

 

Heel touches

20 reps

 

Planken

60 sekunder

 

Supermann

20 reps

Kommentarer