Treningsprogram: De beste kroppsvektøvelsene!
209
0

Sterkere helt uten ekstra vekter? Ja, det er mulig. Dette treningsprogrammet med egen kroppsvekt er perfekt enten du ønsker å trene hjemme, på senteret eller på reise!

Kroppsvektøvelser er en av de beste måtene å trene på, og ikke minst er det utrolig praktisk! Kroppen din har du med deg overalt, og du kan utfordre den på uendelig mange måter. Kroppsvektøvelser har også noen virkelige store fordeler for både styrketrening, muskelvekst og mobilitet ettersom det gir deg mulighet til å utføre noen svært vanskelige øvelser som du ellers ikke ville vært i stand til å klare med tyngre vekter. Men før du starter med utfordrende øvelser som enarms push-ups, håndstående, pistol squats, etc., må du starte med de mest grunnleggende øvelsene. 

  • Push-ups og dips er blant de beste øvelsene for å trene bryst, triceps og skuldre. 
  • Pull-ups  er sannsynligvis den aller beste øvelsen for å bygge en stor og sterk latissimus, og i tillegg trener du biceps.
  • Knebøy med egen kroppsvekt er en øvelse for hele underkroppen, hovedsakelig quadriceps og gluteus.
  • Hengende legghev er en av de råeste øvelsene for å utvikle en sterk kjernemuskulatur.
  • Hamstring curl på balanseball er til god hjelp for å trene en muskel som altfor ofte glemmes, de dyptgående ryggmusklene, hamstrings og gluteus.

Slik gjør du det:

Start med å gjennomføre sett og repetisjoner i den nedre delen av sjiktet, og øk etterhvert som du blir sterkere. Dersom dette er den eneste styrketreningen du utfører kan du med fordel utføre den 3 ganger i uken.

 

Utskriftsvennlig versjon: Treningsprogram: De beste kroppsvektøvelsene!

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer