trening for hjernen
279
0

Å trene hjernen er kanskje ikke det første du tenker på når du løper eller trener styrke, men faktisk er “vanlig” trening noe av det beste du kan gjøre for hjernen.

Ønsker du å trene opp hjernens evne til å lære, bedre hukommelsen eller løse vanskelige oppgaver? Da bør du prioritere trening fremfor sudoku eller kryssord.

En ny studie ved Oregon Health & Science University har kommet frem til at selv korte og intensive perioder med trening øker evnen til å lære. Forskerne oppdaget at mus som løp i to timer, “skrudde på” et gen som er ansvarlig for å trigge veksten av koblinger mellom synapser og dendritter (koblinger) mellom nevroner i hippocampus, det området i hjernen som er ansvarlig for hukommelse.

trening for hjernen
Korte og intensive treningsøkter har positiv virkning på hjernen både på kort og lang sikt!

I følge forskerne tilsvarer forandringene som oppstår i hjernen, de samme som oppstår ved en times treningsøkt. Du trenger med andre ord ikke å trene i timesvis for å få en gunstig effekt.

Det har også tidligere blitt utført studier som ser på sammenhengen mellom trening og hvilken påvirkning det har på hjernen, men dette har kun sett på effekten over lengre tid. Den nye rapporten viser at kun en enkelt treningsøkt har positiv effekt på hjernens funksjon.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Sciencedaily.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer