sternum chin-up
412
0

Pull-up er langt i fra selvgjort, og selv et par repetisjoner kan være utfordrende. Likevel, denne varianten trenger du ikke mange av før den har effekt!

For 10-15 år siden var det benkpress som var det “store”. Det ble litt brautende skrytt i vennegjengen om hvor mye det ble løftet i benkpress, og mange gjorde seg så store at de ville fått problemer med å gå gjennom inngangsdøren på Gardermoen.

I dag er det pull-ups som er målestokken – pull-ups og chin-ups. Hvor mange pull-ups du klarer å gjennomføre sier mye om styrkenivået ditt, og alt du har å jobbe med er din egen kroppsvekt, mentalitet og teknikk. Pull-ups i seg selv er ingen enkel øvelse å gjennomføre, og det kan nok ta litt tid før du føler at du mestrer det på en god måte, men pull-ups gjennomført med god teknikk gir deg en enormt stor effekt – selv om det ikke tas mange repetisjoner.

 

Sternum Chin-Up

Sternum Chin-Up er en variant av pull-ups som virkelig utfordrer hele ryggmuskulaturen din på en gang – med et forbehold: At du gjennomfører øvelsen riktig!

Slik gjør du det:

  1. I det du starter å heve kroppen, tipp hodet litt bakover å se bakover som om du skulle til å gjennomføre en baklengs salto.
  2. Forstett å se bakover samtidig som du holder brystet hevet og underkroppen rolig.
  3. Avhengig av lengden på armene dine så bør stangen touche brystkassen din et sted mellom den nedre delen av brystet og midtre del av magen.

Sternum Chin-Ups er en relativt utfordrende øvelse som krever litt trening. Begynn med vanlige pull-ups eller chin-ups først, og føl deg trygg på disse øvelsene før du avanserer over til sternum chin-ups.

Trenger du en god treningsplan for å bli mester i Pull-Ups og Chin-Ups, så har vi laget er treningsprogram til deg her:

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer