sterk kjernemuskulatur
440
0

Ja, six-pack ser bra ut de to månedene i året med sommer her i landet, men det finnes viktigere grunner til at du bør trene kjernemuskulaturen!

Det kan kanskje være en god motivasjon når sommeren er på vei at sommerkroppen finner noen lunde formen, men det er slett ikke for å er bra ut på stranden du bør prioritere å trene kjernemuskulaturen. En godt trent overkropp handler ikke bare om stramme magemuskler, men om en sterk kjerne- selve drivverket i kroppen!

Ikke bare igangsetter det en rekke bevegelser, men det huser også indre organer og sentralnervesystemet. Kjernemuskulaturen din hjelper til i nesten alt du foretar deg. Her er 5 argumenter for hvorfor du bør styrke kjernemusklene.

 

1. Beskytter mot skader

Å bygge en sterk overkropp krever mer enn noen sit-ups. En sterk overkropp består av kjernestabilitet (de dype indre musklene som er nært ryggraden) og kjernestyrke (de ytre musklene).

Det er viktig å styrke de indre musklene først. Når du har gjort dette vil alt bli mye lettere, den generelle formen din vil bli bedre og du er sterkere rustet mot skader.

2. Beskytter de indre organene og sentralnervesystemet

Kjernen din er ikke bare hjemmet til alle dine indre organer og sentralnervesystemet. Her finnes også kroppens største og viktigste arterier og vener. Holder du kjernemuskulaturen sterk, vil du sørge for at disse er bedre beskyttet mot ytre påkjenninger iløpet av dagen.

sterk kjernemuskulatur
En sterk kjernemuskulatur hjelper til å beskytte de indre organgene og sentralnervesystemet mot skader.

3. Styrk kjernemuskulaturen mot ryggsmerter

Ryggsmerter er en vanlig page som kan forårsakes av en svak kjernemuskulatur. Når musklene på fremsiden av kroppen (her; magemusklene) er svake, kan det gjerne skyldes av musklene på baksiden er for sterke.

Trener du kjernemusklene vil det bidra til å utjevne forskjellene mellom fremsiden og baksiden opp kroppen. Det hjelper heller ikke at mange av oss har en jobb hvor vi sitter store deler av dagen. Er du ikke obs på hvordan du sitter kan dette føre til et unødvendig stort press på ryggsøylen å bidra til å komprimere skivene i ryggraden.

Mange gjør den feilen at de i lange perioder sitter med bekkenet litt bikket fremover, og med krum rygg, istedenfor å sitte på sitteknutene (strak rygg og rumpa flatt rett ned). Bruk gjerne en stor balanseball som stol på kontoret. Dette hjelper deg i større grad å aktivere kjernemuskulaturen.

 

4. Få en bedre holdning

Har du en sterk kjerne, så er det større sannsynlighet for at du vil føle deg bedre og samtidig ha bedre selvtillit. En høyreist/oppreist stilling viser styrke! En nedsunken og krokete holdning derimot, uttrykket svakhet og nederlag. Øv deg på å opprettholde en god og oppreist stilling, både når du sitter og når du står/går. Som nevnt i forrige punkt kan det lønne seg å bruke en balanseball istedenfor en vanlig kontorstol når du absolutt må sitte.

sterk kjernemuskulatur
En sterk kjerne bidrar også til en bedre holdning, at du føler deg mer vell og får en bedre selvtillit!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

5. Du vil føle deg bedre

Ikke bare vil en sterk kropp få folk til å snu seg etter deg på stranden, men du vil også føle deg mye bedre selv. Så snart du har utviklet en sterk indre kjernemuskulatur, kan du begynne å trene de ytre musklene som faktisk er mulig å se.

Øvelser som planken, broen, og andre mageøvelser, er perfekte øvelser å begynne med.

Start fra innsiden og tren deg utover! Her du ikke nok argumenter for å sette i gang treningen av kjernemuskulaturen din nå, så får du det aldri.

 

Kilde
Besthealthmag.ca

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer