fitness trend 2019
219
0

Nå er det klart hva ekspertene mener vil bli de store fitness trendene i 2019! Finner du din favoritt på listen?

Selv om grunnsteinene innen trening og helse er relativt enkle- å forbedre kondisjonen, bygge større muskler, gå ned/opp i vekt og å forbedre helsen, så liker vi å krydre treningshverdagen med litt ekstra. Og dette er definitivt ikke feil, for uten litt ekstra motivasjon er det heller ikke sikkert at så mange hadde klart å komme seg opp av sofaen og ut på trening.

 

Teknologien er kommet for å bli

I følge en årlig undersøkelse blant mer enn 2000 profesjonelle innen helse og treningsbransjen der målet var å kartlegge hva de tror vil bli de største trenings trendene i 2019, var svaret klart; aktivitetsmålere, smart klokker, pulsklokker og annen bærbar teknologi.

Undersøkelsen ble utført for å kartlegge hvilke trender som er verdt å investere i for fremtidig vekst og utvikling. Selv om ingen kan forutsi fremtiden, så vil denne årlige undersøkelsen være et nyttig utgangspunkt for alle som jobber med trening og helse og som skal bygge opp en hel industri rundt det.

Topp 20 inkluderer for første gang trening på arbeidsplassen (15.plass), mens tradisjonell sirkeltrening med vekter, trening av kjernemuskulatur og trening for spesifikke idretter, falt ut av topp 20.

 

Her er topp 5 fitness trender i 2019:

5.Trening med kroppsvekt

Trening med kroppsvekt blir dessverre ofte nedprioritert til fordel for tunge vekter og store løft. Ved å bruke kroppsvekt som eneste motstand, kan du på en trygg og effektiv måte styrke musklene dine. Å trene smartere og ikke nødvendigvis hardere, er ofte vell en bedre måte for muskelvekst og progresjon i det lange løp.

fitness trender og trening med kroppsvekt
Trening med kroppsvekt er en trygg og god måte å bygge muskler på.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

4.Treningsprogram for eldre

Treningsprogram for eldre har virkelig slått seg frem som en raskt voksende trend i treningsbransjen, og for 2019 har den inntatt en fjerde plass på listen over hva som ser ut til å bli de største trendene. Allerede fra 30-års alderen begynner testosteron nivået å avta, og etterhvert som vi blir eldre vil muskelvekst bli en større utfordring. Samtidig vil muskelnedbrytningen øke, og man må jobbe mer for å bevare musklene. Et effektivt treningsprogram kan bidra til å holde kroppen frisk og sterk lengre, og det reduserer risikoen for skader og sykdommer i fremtiden.

 

3.Høy intensitets intervall trening (HIIT)

Også i 2019 troner HIIT høyt på listen. Denne treningsmetoden er ikke bare super når det kommer til å øke kondisjonsnivået betraktelig, med den sørger også for å sette forbrenningen på høygir. HIIT innebærer korte perioder med intensivt arbeid etterfulgt av korte pauser mellom rundene. Pulsen er høy under hele økten, forbrenningen skyter i taket, og også etterforbrenningen vil være stor

trenings trender
HIIT trening er som vanlig populært. Trappeløp er en super form for intervaller!

2.Gruppe trening

Gruppetrening er fremdeles populært, og for 2019 klamrer det seg til en 2.plass for andre år på rad. Det er verdt å merke seg at undersøkelsene definerte gruppetrening som trening med grupper bestående av mer enn fem deltakere. Mindre gruppe med personlige trenere scoret lavere på listen (19.plass).

 

1.Aktivitetsmålere og pulsklokker

Aktivitetsmålere og pulsklokker topper nok en gang listen. Faktisk hadde aktivitetsmålere og pulsklokker 1.plassen i to år før den i fjor falt til en 3.plass. At disse nå har klatret seg tilbake til en suveren 1.plass skyldes nok mye at produsentene har kommet med nye og innovative funksjoner. Trening med pulsklokke kan bidra til å gjøre trening både bedre og morsommere, og for mange kan det være forskjellen på å “orke og trene eller ikke”.

Les vår utfyllende test av de beste pulsklokkene på markedet her:

Best i test pulsklokker 2018!

best i test pulsklokke

 

Kilde
(2018). Wearable tech becomes top fitness trend for 2019. Sciencedaily.com

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer