styrketrening oppvarming
151
0

Styrk gluteus, hamstring om øvre del av ryggen med disse to øvelsene! Bruk de som oppvarming, eller som avslutning.

Motstandsbånd trenger ikke bare og brukes i opptrening og rehabilitering, de er også svært nyttig for seriøse vektløftere. Motstandsbånd kan nemlig brukes på mange ulike måter, blant annet.

  • Oppvarming og klargjøring av en større muskel eller muskelgruppe før et tungt løft.
  • Øke motstanden på en rekke frivekt øvelser ved å manipulere motstanden og intensiteten.
  • Høyrepetisjons arbeid for armer, skuldre og øvre del av ryggen etter å ha fullført en tung økt.

Her er to av de beste øvelsene for å fyre opp gluteus, hamstrings og øvre del av ryggen, før den tyngre økt med enten markløft eller knebøy.

 

Rumensk markløft med bånd 

Rumensk markløft med bånd, eller “strake markløft”, er en flott øvelse for å trene opp hip hinge bevegelsen (hofteleddet), samt forberede gluteus og hamstrings før en tung markløft.

 

Fremmoverlent roing med bånd 

Enn enkel øvelse som har stor overføringsverdi til nesten samtlige øvelser du utfører med overkroppen. Øvelsen setter fart på blodtilførselen til latissimus, nedre- og midtre del av trapezius, samt biceps. Alle disse musklene er som regel involvert i mer eller mindre grad i overkropps øvelser.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Sett og repetisjoner 

Bruk begge disse øvelsene som del an en oppvarming. Gjennomfør 2-4 sett med 10-20 repetisjoner. Alternativt kan du benytte øvelsene som høy-rep øvelser på slutten av en treningsøkt.  Et eksempel på hvordan du kan bruke øvelsene, er å ta tiden på hvor lang tid du bruker på å gjennomføre 100 reps, og deretter kan du forsøke å slå dette i neste økt.

 

Kilde
Vincent, Barry. (2018). Tip: Two drills to fire up your backside. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer