supersett for større armer
363
0

Trodde du det var umulig å bygge store og sterke armer med kun kroppsvekt som motstand? Da bør du prøve dette.

De aller fleste som trener for større og sterkere armer benytter enten tunge manualer, vekstenger eller en eller annen form for nedtrekk i maskin. Det er en feiloppfatning at man MÅ bruke tunge vekter for å bygge store muskler. Trener du på en måte som sørger for at muskulaturen blir satt under stort nok metabolsk stress, så vil du kunne bygge muskler selv uten å løfte mer enn din egen kroppsvekt. Det handler bare om å benytte riktig treningsmetode.

 

Chin-Up og Dip supersett

  • A1 Chin-Up: 4 sett til tilnærmet utmattelse
  • A2 Dips: 4 sett til tilnærmet utmattelse

Du skal ikke hvile mellom A1 og A2, men du kan hvilke ca. 2-3 minutter mellom supersettene.

Det betyr at du skal gjøre et sett med chin-ups, og deretter umiddelbart utføre et sett dips uten hvilke imellom. Dette er én runde, og du skal gjøre tre til. Gjennomfør disse øvelsene til nær utmattelse, men ikke fullstendig utmattelse. Utfører du hvert sett til konstant utmattelse, vil du ikke være i stand til å gjennomføre øvelsene med høy nok kvalitet.

 

For chin-ups:
Velg et delvis eller fullt underhåndsgrep for å aktivere biceps i størst mulig grad. Ekstender (strekk ut) albuene kontrollert på bunnen av bevegelsen, før du hever deg selv opp igjen. Det er viktig at du gjennomfører bevegelsen med fullt bevegelsesutslag og at du kontrollerer bevegelsen i begge retninger. Pass på at du ikke slipper deg ned til bunnstilling, men at du senker deg rolig og kontrollert tilbake.

For dips:
Vær forsiktig med å gjennomføre dips dersom du tidligere har slitt med skulderskader eller dårlig skuldermobilitet.

Senk kroppen ned til en dybde du klarer å kontrollere før du presser kroppen opp igjen til albuene er helt strake. Jo mer fremover du lener deg, desto mer vekt skyver du over på brystmusklene, samtidig som du avlaster skuldrene. Jo mer oppreist overkropp, desto større belastning på triceps. Utfør den varianten som er mest behagelig for deg- begge variantene er uansett knallbra!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer