søppelmat
197
0

Om du er det minste interessert i trening, helse og kropp, da bør du lese disse få avsnittene.

Når det kommer til å redusere fettprosenten, så er kalorier helt avgjørende- men, også kvaliteten på maten spiller en vesentlig rolle. Du kan innta ditt daglige kaloribehov gjennom feite burgere og pommes frites, iskrem, kaker og smågodt, men du kommer aldri til å redusere kroppsfett eller bygge særlig mye muskler med et slikt kosthold.

Maten vi spiser inneholder gjerne flere ulike ingredienser, og sammensetningen av disse har stor innvirkning på hvordan vi reagerer på maten vi får i oss. Velsmakende, sterkt prosesserte matvarer blir gjerne raskt fordøyd og øker produksjonen av hormonet ghrelin, et appetittstimulerende hormon som utskilles i magesekken, i langt større grad enn mindre prosesserte matvarer. Med andre ord, du blir mer sulten og får mer abstinenser etter mat.

søppelmat
Gjentatte “topper” i blodsukkernivået kan føre til redusert muskelvekst.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Hindrer muskelvekst

Som om ikke det var nok, så vil sukkerholdige, prosesserte karbohydratrike matvarer som iskrem, lyst brød, kaker og lignende produkter, føre til at blodsukkeret ditt skyter i været. Motsatt vil næringstette matvarer som grønnsaker, frukt, fullkornsprodukter, m.m., føre til en mye lavere økning i blodsukkeret.

En stigning i blodsukkeret trenger ikke å være negativt så lenge det er i forbindelse med trening, men når dette skjer gjentatte ganger ved ulike måltider, er det risiko for at kroppen utvikler insulinresistens, i tillegg til at det blir vanskeligere å bygge muskler.

Til slutt kan vi nevne at et generelt høyt inntak av høykvalitets matvarer reduserer risikoen for å ødelegge et ellers sunt kosthold og en eventuell diett. I USA er det overraskende nok tillat å “feilmerket” næringsinnholdet i ulike matvarer med så mye som 20%! Dette betyr at dersom du kjøper en energibar som tilsynelatende inneholder 250 kalorier, så kan den faktisk gi deg hele 300 kalorier. I løpet av alle dagens måltider, for ikke å snakke om ukens måltider, så utgjør dette en betydelig andel ekstra kalorier og kilo.

 

Konklusjon

Det enkleste konklusjonen i verden er som følger:

Jo enklere og mindre prosesserte matvarer du forholder deg til, desto mindre risiko er det for at du inntar flere kalorier enn du er klar over.

 

Kilde
Bach, Eric. Tip: Garbage Macros, Garbage Physique. 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer