push-ups varianter
503
0

Av og til oppleves styrketreningen som et evig jag med bare stress og lite fremgang. Neste gang du føler deg sliten og demotivert, prøv dette.

Har du opplevd å gå fullstendig lei av treningen? Enten fordi du har gjort det samme om og om igjen i laaaang tid, eller fordi du rett og slett føler deg overveldet av vanskelighetsgraden på noen nye øvelser i programmet? Begge deler er ikke uvanlig, og det er derfor vi vil komme med et enkelt tips.

Gå tilbake til røttene! Gjør de øvelsene du allerede føler du mestrer, men gjør de BEDRE!

Et steg tilbake – to frem!

Noen ganger er det nødvendig å ta et steg tilbake før man igjen tar et steg eller to fremover. Du kan alltids bli bedre der du allerede er god. Kanskje trener du må for å løfte 100kg i benkpress, men innser at det er for tøft per i dag. Selv om du klarer både 85-90kg fint både 3 og 5 reps, så kan du bli bedre til å løfte dette også. Gå ned på vektene og forsøk å perfeksjonere teknikken.

push-ups varianter
Når du føler deg sterk nok kan du forsøke deg på en av de mer utfordrende variantene som vi har beskrevet i artikkelen over.

Start med push-ups

Push-Ups er antageligvis den styrkeøvelsen du først lærer når du begynner å trene styrke, og det med god grunn. Øvelsen trener en stor del av musklene i overkroppen samtidig, krever ingenting annet utstyr enn din egen kropp, kan gjennomføres overalt, og kan varieres i det uendelige.

Du kan nesten alltid bli bedre i push-ups, enten det er antallet reps du gjennomfører eller teknikken du utfører øvelsen med. Derfor anbefaler vi deg å ta steget tilbake til push-ups dersom du føler det overveldet av treningen. Start med vanlige push-ups, perfeksjoner teknikken, og etterhvert som du blir sterkere kan du legge inn ulike variasjoner.

 

Perfeksjoner teknikken!

Push-ups kan nemlig være langt vanskeligere enn du tror dersom du gjennomfører hver eneste repetisjon med 100% korrekt teknikk. Isteden for å “hvile” på hendene og å “skyte” hoften fremover, sørg for å innta en planke-stilling, klem sammen rumpen, lårmusklene og kjernemuskulaturen, og senk deg rolig ned i til underlaget. Deretter trykker du fra alt du har med armene, samtidig som du sørger for å opprettholde den samme planke-stillingen med kroppen.

Ønsker du en ekstra utfordring kan du bruke en vektvest for ekstra motstand!

 

Push-ups økt

Jobb deg gjennom denne økta med fokus på teknikk og gjennomføring. Utfør 15-20 reps av hver øvelse. Bruk økta på dager det du er demotivert eller trenger en finisher på slutten av en dag der du trener bryst eller overkropp.

  • Push-ups med pause (1 sek på bunn)
  • Push-ups på benk (hevet)
  • Vanlige push-ups
  • Push-ups med hevede bein

Video: Charlee Atkins.
For flere inspirerende treningsvideoer anbefaler vi å følge Charlee Atkins på Instagram.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer