Man doing cable fly exercise in gym
346
0

Benkpress og push-ups er supre øvelser, men ingen av de trener hele brystet. Her er øvelsen du bør prøve for maksimal muskelvekst!

Horisontale pressøvelser som benkpress og push-ups styrker pectoralis når de befinner seg i midt- til utstrekt stilling, men de styrker ikke musklene når pectoralis er i forkortet stilling som når armene står strakt ut fra kroppen. I denne stillingen jobber ikke lengre musklene mot en kraft som trekker armene fra hverandre. Dette er grunnen til at du bør trene flyes i kabelmaskin, enarms- eller toarms versjon, eller flyes i maskin.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Pec-flyes i kabelmaskin

Kabel- og maskin flyes sørger for at du jobber mot en motstand som trekker armene dine fra hverandre når de er fullt ekstendert fra kroppen. Dette er en stilling som gjerne glemmes i tradisjonelle styrkeøvelser.

Toarms kabel flyes gjør en enda bedre jobb enn maskin flyes fordi kablene tillater at du krysser armene på slutten av bevegelsen, og gir rom for mer bevegelse.

 

 

Kilde
Tumminello, Nick. (2018). Tip: The missing exercise for pumped pecs. T-Nation.com

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer