bow and arrow skuldertrening
297
0

Det finnes en rekke gode øvelser som skal forebygge skuldersmerter og skader. Denne øvelsen føyer seg inn i rekken over anbefalte øvelser- uansett hva du trener for.

Uavhengig av hva du trener for, enter det er styrketrening, turn, håndball eller løping, øvelsen “Bow and arrow” er en enkel øvelse som du med fordel bør innlemme i treningsprogrammet ditt. Øvelsen kombinerer tre elementer som du kan ha stor nytte av både i trening og i hverdag.

Slik ser øvelsen ut:

 

Bow and Arrow drill

  1. Den første funksjonen som øvelsen tilfredsstiller sees på den bakre armen ettersom den utfører en scapular tilbaketrekking og skulder abduksjon (skulderen føres utover) – to vanlige svakheter. Ofte vil ikke løftere klare å forholde seg ordentlig til skulderen, men bare navnet på øvelsen hjelper til med å sette skulderen i riktig posisjon ettersom “alle” vet hvordan man holder en pil og bue.
  2. Den andre fordelen ser vi på armen som leder ann, eller holder buen. Det skapes motstand for begge armene mot hverandre gjennom de motvirkende kreftene på hverandre. I det den bakre armen trekkes bakover, skaper den spenning for den andre armen og vice versa. Armen som fører, peker fremover, må jobbe for og ikke trekkes tilbake i denne bevegelsen.
  3. Den siste fordelen er aktivering av den fremre delen av kjernemuskulaturen. For å kunne generere mer kraft gjennom armene og å balansere alle kreftene som går gjennom kroppen, må kjernemusklene dine skape spenning som virker som motkraft.
  • Utfør 2-3 sett og 5-8 reps per side.
  • Bruk øvelsen som en del av oppvarmingen din, eller som en øvelse du putter mellom settene i en annen øvelse i treningsprogrammet ditt.
  • Juster vidden på båndet avhengig av hvor stor motstand du ønsker.

Få også med deg: Tips: Øvelsen som gir deg store og sterke skuldre!

 

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer