knebøy for dårlige knær
220
0

Sliter du med dårlige knær? Da er knebøy en real utfordring. Denne varianten kan gjøre treningshverdagen din både letter og smertefri.

Knebøy er antageligvis den mest brukte øvelsen på treningssenteret, men alle som strever med dårlige knær vet hvor utfordrende øvelsen kan være. Denne varianten er derfor perfekt for deg som ikke har knær som spiller helt på lag. Bare sørg for at du ikke jukser…

Box Squat

  1. Sett opp en boks eller benk som tillater at du utfører en knebøy i 90 grades vinkel med lårene. Hvis dette fremdeles gjør vondt, kan du sette opp benken litt høyere. Her er det likevel viktig at du ikke jukser og gjør øvelsen for lett. Musklene bør få jobbe med størst mulig vekt over lengst mulig arbeidsvei.
  2. “Grip” tak i underlaget med føttene. Vri hoftene litt utover og plasser føttene godt mot underlaget. Fotstilling varierer fra person til person, så fin en stilling som er komfortabel og som gir deg mulighet til å gå dypest mulig i knebøyen uten at du kjenner smerter.
  3. Husk at beina ikke trenger å plasseres symmetrisk. Gå for en posisjon som tillater deg å bruke like mye muskelkraft fra begge bein.
  4. Sørg for at leggene er vinkelrett på underlaget hele tiden. Et vanlig problem er dårlig ankel mobilitet, men et enkelt triks for å motvirke dette er å bruke sko med hevede hæler, eller en klosse som du legger under hælen. Det beste alternativet er likevel å inkludere litt mobiliteten trening i treningsplanen din fremover.
  5. Ta et dypt innpust og stram magemusklene for å holde oppe trykket, og hold ryggraden strak.
  6. Sitt kontrollert på boksen mens du hele tiden har kontakt med magemusklene og beinmusklene. Unngå å gynge frem og tilbake for å skaffe deg selv et ekstra momentum til løfte fasen av øvelsen. Bruk et kontrollert “touch” eller en kort pause før du løfter.

Vær nøye på teknikken å unngå og løfte til utmattelse. Dette vil bare øke risikoen for skader. Gjenta øvelsen line mange ganger som programmet ditt sier du skal løfte.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer