magemuskler
417
0

Hvilken øvelse er best for å booste styrken i kjernemusklene samtidig som den hjelper deg på veien mot six-pack? Denne øvelsen hjelper deg godt på vei.

 

Modifisert Pike

Ulike varianter av pikes er suverent når det kommer til å bruke kroppen som eget “treningssenter”. Øvelsen kan varieres i det uendelige, og hvordan du plasserer kroppen og tyngdepunktet, er avgjørende for hvilke muskler du får trent. Modifisert pike er en relativt enkel variasjon av klassisk pike, men den gir rom for bedre utførelse samtidig som den stimulerer de rette bukmusklene i større grad.

Slik gjør du det:

  • Plasser albuene på en benk med den nedre delen av beina, leggene, på en balanseball. Innta en plankestilling, og sørg for å ha en liten bøy i knærne.
  • Krum ryggen og trekk inn halebeinet. Uten å forflytte vekten framover på benken, trekk sammen magemusklene slik at den nedre delen av ryggen skyter opp mot taket. Knærne skal automatisk trekkes framover mot brystet- du skal IKKE bruke knærne aktivt til å trekke ballen mot deg.
  • Så snart du er i fullstendig fleksjon (kun tærne holder igjen ballen), skal du senke kroppen ned igjen til startposisjon. Tenk at du skal strekke ut ryggen, IKKE presse vekk ballen med beina.
  • Gjenta øvelsen.

Ønsker du å prøve en lignende øvelse som setter enda større krav til kjernemuskulatur, armer og mage? Da kan du prøve pike rollout!

 

Kilde
van der Liende, Pieter. (2019). Tip: Light up your retur abdominis. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer