skuldertrening
222
0

Skuldrene bør ikke undervurderes, og de inngår i langt flere løft enn du antageligvis var klar over. Her er en helt RÅ øvelse for sterkere deltamuskler!

Skuldermuskelen (deltoideus – latin/deltamuskelen – norsk) er en stor muskel som vi deler inn i tre deler; fremre-, bakre- og den laterale deltamuskelen. Den fremre delen av deltamuskelen har som hovedfunksjon å rotere og føre armene innover mot kroppen, det vi kaller adduksjon. Den bakre delen av muskelen fører armene bakover og utover, mens den laterale delen har som oppgave å føre armene bort fra kroppen, det vi kaller abduksjon.

Tenk over hvor ofte du bruker armene til å heve og senke gjenstander i hverdagen. Skuldrene er aktivert i nesten samtlige bevegelser. Sterke skuldre handler ikke bare om å kunne løfte tungt og å se bra ut, det handler vell så mye om å holde seg skadefri!

 

6-way delt raise!

Navnet på denne øvelsen blir totalt krise om vi oversetter det til norsk, så les mellom linjene og godta navnet som det er. Øvelsen er perfekt for å avslutte en skulderøkt, og den garanterer at du får stimulert alle tre hodene av deltamuskelen. Den unike med denne øvelsen er den kontinuerlige spenningen i musklene- selve nøkkelen for muskelvekst! På grunn av dette vil du ikke behøve å bruke tunge vekter, og det vil igjen spare deg for unødvendig belastning på leddene.

Gjennomfør en sidehev med manualene etterfulgt av at du fører manualene sammen foran kroppen. Deretter løfter du med strake armer manualene til rett over hodet, ned igjen til rett foran brystet (fremdeles med strake armer), ut til siden og ned igjen. Dette er en´ repetisjon. Dersom du gjennomfører øvelsen rett, vil musklene være i konstant spenning gjennom hele øvelsen!

 

 

Kilde
Dugdale, Mark. (2017). Tip: The 6-way delt raise. T-Nation.com

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer