sittende roing
295
0

Sittende roing er en super øvelse for øvre del av ryggmusklene. Denne varianten trener i større grad latissimus.

Sittende roing er allerede en fabelaktig øvelse for nesten hele den posteriore kjeden, men legger du til en “forward lean”, altså at du utfører øvelsen i en fremoverlent stilling, så kan du i større grad trene latissimus fremfor kun den øvre delen av ryggen.

 

Lean-in rows

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Når du lener overkroppen fremover vil du skape en vinkel som ikke er helt ulik vinkelen du har i en øvelse som nedtrekk. Dersom du lener det tilbake som i en vanlig nedtrekk, kan det forårsake overekstensjon i både øvre og nedre del av ryggen, noe som ikke er særlig bra for ryggtreningen.

Dette er hvorfor denne varianten av sittende roing i større grad vil isolere latissimus og samtidig gi en bedre treningseffekt, til tross for at vekten er noe mindre. Siden du lener deg fremover og ikke tilbake, har du ikke rom for å ekstendere overkroppen og kan heller fokusere på å få til en god pump.

Få til en god strekk etter hver repetisjon for å optimalisere lengde-spennings forholdet. Utfør øvelsen med et høyt volum, gjerne sett på 10-12 repetisjoner eller mer.

 

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer