proteinpulver kasein og slanking
430
0

Samme hvor mye du trener så kommer du ikke unna at matinntaket er for svært avgjørende for vektreguleringen. Her presenterer vi en enkel måte for å redusere sultfølelsen slik at du kan spise mindre uten å føle deg uvell.

Maten vi spiser består av karbohydrater, proteiner og fett. Den inneholder også mange andre mikronæringsstoffer, men de er ikke relevant for dette temaet. Det er makronæringsstoffene karbohydrater, proteiner og fett som er avgjørende for hvor mange kalorier maten inneholder, og ikke minst hvor godt maten metter. Fiberrik og proteinrik mat metter godt. Det samme kan sies om fettrik mat. Mat som utelukkende består av karbohydrater og lite fiber vil tilføre kroppen mye energi, men den metter dårlig. Dermed er det også lettere at vi spiser mye mer enn det vi trenger. Inntar vi denne maten sammen med annen fettrik mat, så ender vi til slutt opp med et voldsomt kalorioverskudd.

 

Proteinshake før måltidet

For å unngå at vi overspiser og samtidig unngå at vi føler oss sultne etter måltidet, er tipset å drikke en tykk proteinshake 5-10 minutter før selve måltidet. På denne måten sørger du for å gi kroppen skikkelig påfyll med proteiner som vil inngå i proteinsyntesen, prosessen der muskler dannes, og ikke minst demper sultfølelsen. Du kan bruke alle typer proteinpulver, men den beste anbefalingen er å bruke et pulver av typen kasein. Kasein er et protein som tar lengre tid for kroppen å bryte ned enn vanlig myseprotein, og det sørger for en god og langvarig metthetsfølelse. Vi har tidligere skrevet om hvor viktig proteiner er før leggetid for å unngå at kroppen begynner å tære på muskelmassen mens du sover. Dette kan du lese mer om her. Et svært godt kasein proteinpulver er dette:

 

Bodylab Casein Protein, 750g

kasein proteinpulver muskelvekst og slanking

  • Høykvalitets proteinpulver utvunnet av 80% micellar kasein og 20% myseprotein.
  • Langsom frigjøring av proteiner i blodet gjør det perfekt til måltider som frokost og kvelds.
  • Passer bra som mellommåltid eller for personer på diett.
  • Svært god smak av sjokolade.
  • Løser seg lett opp.

Kr 229,-             –               Kjøp her

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Likhet med keto-dietten

Når du er på en diett, må porsjonene reduseres. For de fleste vil dette være en stor utfordring, særlig i starten av dietten før kroppen har vendt seg til en mindre mengde mat. Ved å innta en tykk proteinshake vil det bidra til at du kjenner en langvarig og god metthetsfølelse, og du vil sannsynligvis spise mindre til neste måltid. I tillegg reduserer det risikoen for at du får lyst til å småspise gjennom dagen. Denne “effekten” som du oppnår likner det samme som skjer når du følger ekstrem-dietter som for eksempel keto-dietten som baserer seg på et svært høyt inntak av fett. Fett er kaloririkt og skal i de fleste kostholdsråd holdes på et minimum, men spiser du riktig type fett, vil du tilføre kroppen en rekke viktige næringsstoffer samtidig som det metter godt. Det er nettopp dette som er tanken bak keto-dietten. Porsjonene reduseres, og det totale kaloriinntaket i løpet av dagen er lavere enn dersom du ikke fulgte dietten.

proteinpulver og muskelvekst

Positivt for muskelvekst

I tillegg til at du spiser mindre og det totale kaloriinntaket vil være lavere, så er sannsynligheten stor for at en proteinshake før måltidet kan bidra til ytterligere muskelvekst. Proteiner er helt nødvendig for at kroppen skal kunne danne nye muskler, og dersom du trener styrke, er det avgjørende at du får i deg nok proteiner.

Les også: Så mange kalorier trenger du for å bygge muskler.

 

Kilde
Thibaudeau, Christian. Tip: An easy way to portion control. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer