sumo markløft
388
0

Til tross for at markløft regnes som selve “keiserøvelsen”, trenger det ikke alltid å være det beste alternativet.

Markløft er nesten garantert en øvelse du har hørt om, og forhåpentligvis står den eller en eller annen variant allerede i treningsrommet ditt.

Markløft kan gjennomføres på mange ulike måter, men den vanligste varianten er antageligvis sumo markløft. Når vi sammenligner hvordan disse øvelsene utføres, ser vi at sumo markløft for mange l være en enklere øvelse å gjennomføre.

Tradisjonell markløft vs. Sumo markløft

Tradisjonell markløft utføres med føttene tett samlet og et grep bredere enn knærne. Som erfaren tenker du kanskje ikke over det, men for en nybegynner kan denne posisjonen og bevegelsen være vanskelig.

Hvor lett/vanskelig en øvelse er å utføre, avhenger også av hver enkeltes anatomi. En person med korte armer eller lang rygg, eller kanskje mobilites utfordringer og dårlig bevegelsesutslag, kan ha større vansker med å utføre tradisjonell markløft.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

For personer med lignende utfordringer vil som regel sumo markløft være en enklere øvelse å gjennomføre. I sumo markløft løfter du med en bredere beinstilling og med et smalere grep (hendene innenfor knærne). Dette gir rom for å løfte med en mer oppreist overkropp og avlaster i større grad ryggen. Og er det noe vi ønsker å unngå, så er det for stor belastning på ryggen fra en uønsket vinkel.

Forsøk sumo markløft neste gang tradisjonelle markløft står på planen. Tenk over hvordan du utfører begge de to øvelsene, og kjenn etter hvilken du synes er best.

 

Kilde: T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer