Dante row roøvelse
157
0

Kombiner en isolasjonsøvelse for latissimus, en lang bevegelsesbanen, og en god strekk, og du får en knakende god ro-øvelse!

Dante row er en øvelse du antageligvis aldri har prøvd- og med god grunn. Øvelsen står ikke beskrevet i en PT-lærebok eller en bok fullspekket med ulike styrkeøvelser, for denne øvelsen er inspirert av Dante Trudel (en anerkjent kroppsbygger), og ikke overraskende har øvelsen fått navnet sitt deretter.

Øvelsen isolerer latisimmus dorsi (den brede ryggmuskelen) gjennom en lang bevegelsesbane og sørger for at muskelen settes under spenning over lang tid.

Dante Row

 

Øvelsen utføres på en vanlig kabelmaskin, men på en noe uvanlig måte. Nøkkelen er å få en god strekk når du strekker ut armene før du trekker albuene tilbake mot knærne, krummer ryggen og flekser/strammer latissimus så hardt du klarer, før du innleder den negative fasen å senker vekten rolig tilbake.

  • Les også: Romaskin- Den ultimate øvelsen for fettforbrenning!

 

Kilde
Dugdale, Mark. (2018). Tip: The Dante row. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer