triceps styrke trening
454
0

Alle trener biceps, mens svært få trener triceps. Hvorfor er det slik når triceps utgjør nesten 70% av overarmen?

Du vil aldri få de store overarmene du drømmer om dersom du ikke prioriterer å trene triceps! Denne muskelen består faktisk av tre muskler:

  • det lange hodet
  • det mediale hodet
  • det laterale hodet

Når en muskel består av flere mindre muskler, som i tilfellet med triceps, må du som regel trene flere øvelser for å stimulere hele muskelen. For å styrke både triceps og bryst ha vi laget et eget styrketreningsprogram.

 

Triceps ekstensjon pump sett

Denne teknikken er effektiv og smertefull, men på en god måte (som det meste av hard trening). Den kalles Multi-hold pump set” og passer best å utføre på slutten av en treningsøkt. Du skal kun gjøre ett sett.

Slik ser det ut:

  1. Hold en vekt isometrisk i 20 sekunder. Forsøk å hold den i punktet der du er svakest. Deretter løfter du 8-10 reps.
  2. Gå umiddelbart tilbake punktet der du holder manualene isometrisk, men denne gangen holder du i 15 sekunder. Løft så 6-8 reps.
  3. Gå umiddelbart tilbake punktet der du holder manualene isometrisk, men denne gangen holder du i 10 sekunder. Løft så mange reps som mulig.

Denne teknikken sørger for en ekstrem muskelpump, og den sørger for å maksimere tiden hvor musklene er under spenning. Dette gir gode vilkår for hypertrofi og kan derfor bidra til mer effektiv muskelvekst.

Vi anbefaler også denne øvelsen for en skikkelig utfordring for triceps!

 

Kilde
Thibaudeau, Christian. Tip: Trigger new triceps growth. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer