sterke bein trening
418
0

Bruk denne høy-rep øvelsen som en finisher på treningsøkta for beina, og du vil antageligvis se resultater raskt!

De drevne vektløfterne har brukt det lenge, så hvorfor skulle ikke du og jeg ha nytte av det? Såkalte “finisher” øvelser benyttes gjerne for å avslutte en treningsøkt for å booste muskelveksten. Disse øvelsene sørger for et høyt metabolsk stress og kraftig muskelpump som er gunstig for muskelvekst.

Det er ikke mer komplisert enn at du skal avslutte treningsøkta med å gjennomføre 50 reps av en øvelse. Ta så korte pauser som mulig, og forsøk så godt du kan å gjennomføre alle repetisjonene uten stans. Dersom du behøver pause kan du tillate deg korte pauser på 10 sekunder som gjør at du rekker å samle krefter til noen nye reps. Hold det gående til alle repetisjonene er gjennomført.

Du kan også velge å dele opp øvelsen i 2 sett a 25 reps med 30 sekunder pause mellom settene. Målet skal likevel være å gjennomfør alle repetisjonene uten pause, så jobb deg gradvis mot dette målet.

50 Rep Dumbell Squat

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Bruk en manual som er 1/4 av kroppsvekten din. Så hvis du veier 80kg, tilsvarer det en 20kg manual eller kettlebell. Utfør deretter 50 knebøy mens du holder manualen/kettlebellen i hendene, å ta eventuelle pauser ved behov. Men, du skal ikke sette vekten ned i bakken.

Ønsker du en enda større utfordring kan du utføre øvelsen som ettbeins knebøy, eller såkalte “pistol squats”. Kjenner du det ikke pumpe i beina da, så kan du legge søknad som superhelt i neste planlagte Hollywood film.

 

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer