styrketrening
175
0

Det diskuteres mye om hvor store helsefordeler man oppnår ved å trene, og som regel prates det om kondisjonstrening. Nå viser det seg at styrketrening også er svært helsefremmende.

Det finnes ikke tvil om at trening gjør oss godt. Et sunt forhold til trening gir oss en rekke fordeler i form av redusert risiko for å utvikle flere former for kroniske sykdommer. Helsemyndighetene har klare anbefalinger om at vi er aktive minimum 150 minutter i uken med moderat aktivitet, eller 75 minutter med høy aktivitet. Enkelte forskere mener vi bør være aktive så mye som en time hver dag. Uansett så er det et faktum at vi beveger oss mindre enn før, og for de som har tungt for å komme i gang med treningen, er det godt å vite at det ikke er mye som skal til før du oppnår en relativt høy gevinst.

En nylig gjennomført studie som ble presentert i tidsskriftet Mayo Clinic Proceedings, slo fast at “for å redusere risikoen for å utvikle stoffskiftesykdommer- en rekke ulike symptomer som store fettlanre rundt midjen, høyt blodtrykk, hit blodsukker, og høyt kolesterol, som alle kan føre til hjerte- og karsykdommer, slag og diabetes, trenger du å trene så lite som en time med styrketrening i uken.

styrketrening
Det trengs ikke store mengder trening til for å oppnå en positiv helseeffekt. Ny forskning viser at kun en time styrketrening i uken gir de beste resultatene.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

En time i uken er nok

Studien inkluderte nesten 7500 friske amerikanere som hadde deltatt i en omfattende studie (Aerobics Centre Longitudinal Study) mellom 1987 og 2006, der målet var å kartlegge forekomsten av stoffskiftesykdommer. Forskerne fant at 15% av deltakerne viste tegn på stoffskiftesykdommer i løpet av studieperioden, og at de som løftet vekter to eller flere ganger i uken hadde 17% redusert risiko for å utvikle symptomer. De som trente mindre enn en time i uken hadde 28% større sannsynlighet for å utvikle stoffskiftesykdommer. Overraskende nok ble ikke risikoen for å utvikle stoffskiftesykdommer ytterligere redusert for de som trente mer enn to ganger i uken, men en kombinasjon av styrketrening og kondisjonstrening viste de beste resultatene for å motvirke stoffskiftesykdommer.

 

Slik reduserer du risikoen

Få studier har rapportert om helseeffekten du oppnår ved styrketrening, og dette er den første studien som omhandler stoffskiftesykdommer. Resultatene fra studien viser at selv små mengder styrketrening, som for eksempel 2×30 minutter økter i uken, har den beste effekten. I følge forskerne burde disse anbefalingene være  inkludert i standard anbefalingene fra helsemyndighetenes aktivitetsmål, slik at man har best mulig forutsetning for å redusere risikoen for å utvikle stoffskiftesykdommer, et økende problem i verden.

For å være sikker på at du oppnår en times styrketrening i uken, kan du sjekke ut et av våre treningsprogrammer i linken under. Ønsker du en rask og effekt treningsøkt, anbefaler vi dette effektive programmet hvor du trener hele kroppen på kun 30 minutter!

Her finner du flere treningsprogram!

 

 

Kilde
Just one hour of lifting per week can lower your risk of heart disease, diabetes and stroke. Metnsfitnessmagazine.com.au

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer