tabletop row
153
0

Ro-øvelser kommer i en rekke ulike varianter, og mange av disse er svært gode øvelser for å trene musklene på baksiden av kroppen og i armene. Denne øvelsen kan gjøre fremoverlent roing med stang enda bedre!

Tradisjonell fremoverlent roing med vektstang er en flerleddsøvelse som trener store deler av kroppen på en gang når den utføres riktig. Selv om den hovedsakelig trener musklene på baksiden av ryggen, er det også en rekke andre muskler involvert. Blant annet finner vi:

 • Latissimus dorsi
 • Bakre del av skulderene, Rhomboidene og stabiliseringsmuskler rundt Scapula.
 • Forarmene og biceps
 • De dype ryggmusklene
 • Hamstrings og gluteus.

Til tross for at fremoverlent roing ser ut til å være en enkel øvelse, er det overraskende mange som utfører denne feil. En vanlig feil er å overekstendere skuldrene og å utføre bevegelsen med et altfor stort bevegelsescutslag. Ved å utføre tabletop Row er et nesten umulig å legge til seg disse feilene, og du blir dermed tvunget til å løfte med riktig teknikk.

 

Tabletop Row

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

For å gjennomføre tabletop row er du avhengig av å trene sammen med noen andre, eller å få noen til å hjelpe deg under øvelsen. Rett etter at du har inntatt stillingen for en vanlig fremoverlent roing, skal partneren din plassere en eller to vektplater midt på øvre del av ryggen din. Dette sørger blant annet for:

 • Optimal kroppsholdning under hele øvelsen.
 • Nøytral rygg ettersom det er umulig å bøye ryggen uten at vektplatene faller av.
 • Større tilbakemelding fra musklene (latissimus, midtre del av rygg og øvre del av rygg), noe som gjør det lettere å trene på mind-muscle connection (kommunikasjonen/responsen mellom hjerne og muskler).
 • Større belastning på den posteriore kjeden, inkludert øvre del av rygg, nedre del av rygg, gluteus og hamstrings- uten at belastningen på armene øker. Som en følge av dette vil musklene på baksiden av kroppen antageligvis slites ut raskere enn musklene i armene.
 • Hindrer deg i å “over-ro” med for stort bevegelsesutslag ettersom vektplatene hindrer albuene og skulderbladene i og trekkes for langt bakover.
 • Styrker nedre del av rygg- mye! Bevegelsen i denne øvelsen er en blanding mellom rumensk markløft og “good morning”  med tanke på vektfordeling og direkte belastning på ryggstrekkerne.

 

 

Kilde
Seedman, Joel. (2016). Tip: Do the tabletop row. T-Nation.com

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer