benkpress
174
0

Benkpress regnes som den mest komplette øvelsen for overkroppen. Denne varianten øker både teknikken og kraften i øvelsen.

Benkpress er den suverent mest vanlige øvelsen i et styrkeprogram. Her gir vi deg en øvelse som kan bidra til å gjøre deg enda bedre i benkpress ved å øke kraften i press-fasen, samt holding og teknikk som er avgjørende for å klare å gjennomføre et tungt løft.

 

T-bench chest press

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Slik gjør du det:

Isteden for å legge deg i på en benk i lengderetning slik du gjør ved vanlige benkpress, så skal du legge deg på tvers av benken. Dette tillater hoftene, hodet og nakkene å være fri fra benken og helt uten støtte. Som et resultat blir du tvunget til å aktivere større deler av støttemuskulaturen og den posteriore kjeden (musklene på baksiden av kroppen).

I praksis vil du holde kroppen i samme posisjon som ved en isometrisk glute bridge øvelse. Vi har tidligere skrevet viktigheten av å presse fra med beina ned i underlaget under benkpress, og T-bench chest press er en svært god øvelse for å trene på dette. For at du i det hele tatt skal klare å gjennomføre øvelsen, blir du nemlig tvunget til å klemme sammen rumpemusklene og å presse fra med beina. I tillegg vil albuene og triceps treffe benken akkurat ved riktig “stopp punkt” slik at du unngår over ekstensjon.

T-bench chest press er også en svært god øvelse for ryggen. Jo høyere du presser opp hoftene, desto lengre vil hode og nakke strekkes bakover og inn en nakke ekstensjon (utstrekking).

 

Kilde
Seedman, Joel. (2017). Tip: The T-bench chest press. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer