En herlig og smakfull salat, full av sunne ingredienser! Oppskriften er for 2 – 4 porsjoner
Quinoa
2 benfire laksefileter (helst av vill-laks)
5 dl grape tomater
¼ bunt koriander
½ bunt vårløk
½ rødløk
2 lime
1 skje eplesidereddik
1 avokado
2 skjeer olivenolje
Salt og pepper
Kok quinoa i henhold til pakningsinstruksjonen for 2 porsjoner. (Erstatt gjerne halvparten av væsken med kyllingbuljong.)
Rens laksen og tørk den med et papirhåndkle. Krydre på begge sider med salt og pepper. Varm en teskje olivenlije i en teflonpanne på middels varme.
Stek laksen slik at den får en fin og gylden farge – ca 5 minutter på hver side.
I mellomtiden vask tomatene, korianderen og vårløken. Del tomatene i to og snitt opp korianderen og vårløken. Skrell rødløken og del den opp.
Lag juice av 1 ½ lime i en stor bolle. Legg til tomater, koriander, vårløk, rødløk, oliven olje og eplesidereddik. Bland sammen dette og bland inn quinoa. Smak og krydre med salt og pepper etter ønske. Fordel salaten i bollene.
Del avokadoen. Ta ut adokadokjøttet og del den i tynne skiver. Press resten av limen over avokadoen. Legg laksen over salaten med en gaffel, topp salaten med avokadoen og server.
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene