kylling baguette sunt
275
0

Uansett om du er på diett eller ikke, sunn og næringsrik mat er viktig for oss. Hvilke av disse to måltidene tror du er det sunneste?

Tenk deg godt om. Du befinner deg på en eller annen flyplass ute på reisefot og kjenner sulten melde seg. Det er kiosker overalt, men de serverer stort sett pølser, burgere, pizza og ferdigsmurte baguetter. I sammenheng med at du lever et aktivt liv og ønsker å opprettholde en sunn livsstil, skal du ta et valg om hva som er det sunneste alternativet.

Det åpenbare alternativet 

Er det en´ ting du alltid får kjøpt på en flyplass, bensinstasjon, kiosk, etc., så er det kylling baguette og hamburger. Hamburgere har ikke noe godt rykte på seg for å være sunt, selv om du fint kan lage sunne og næringsrike hamburgere selv. Når du først blir “tvunget” til å ta et valg, vil de fleste velge kylling baguetten. Dette er alternativet med færrest kalorier og lavest fettinnhold, og rent visuelt så ser det langt sunnere ut enn burgeren.

Men hvor. mye sunnere er det egentlig? Er det så sunt at du for all fremtid bør droppe burgeren som du kanskje har mest lyst på?

Uavhengig av hvilken rett du velger av disse, er det mange måter du selv kan påvirke måltidet og næringsinnholdet. Som regel er det opp til deg selv om du velger å dynke burgeren eller baguetten med dressing, sukkerholdig ketchup, tilbehør som dipp og soyasaus, etc.. Disse “usynlige” kaloriene er som regel svært næringstette og kan faktisk utgjøre nesten mer enn selve råvarene i seg selv.

hamburger sunn mat
Hamburgere er tilsynelatende fulle av fett og tomme kalorier. Ved å gjøre noen små og enkle valg, kan du enkelt få et sunt og næringsrikt burger-måltid.

Velg smart. Spis det du vil.

Når du tilbereder burgere hjemme, og til og med kanskje lager de selv, forsøk å benytte så rent kjøtt som mulig, og hold størrelsen på hamburgerne til ca. 100 gram hver. På denne måten vil du enkelt kunne begrense det totale kalori- og fettinnholdet. Når det gjelder kylling, hold deg unna olje og produkter med tilsatt sukker. Forsøk heller å marinere kjøttet i juice fra ananas, hvitløk, ingefær eller basilikum, og hell forsiktig over litt sesamolje når du fjerne kyllingen fra grillen.

Vil du spare deg for flest mulig kalorier, kan du la være å servere brød til måltidet. Du kan fint bruke salatblader som erstatning for burgerbrød. Dersom du sverger til burgerbrødene, velg i så fall grove fullkornsbrød, eller bruk et grovt rundstykke som du deler i to.

sunn hamburger
Hamburger? Jepp. Denne burgeren er faktisk laget av rødbeter og linser. Som underlag er det brukt et stort salatblad som sparer deg for ekstra kalorier. Definitivt (!!!) en sunn burger!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kylling baguette vs. hamburger

Her sammenligner vi kaloriinnholdet i kylling baguette med fullkornsbrød, og hamburger med fullkornsbrød. Begge måltidene veier ca. 115 gram. Velger du riktig type kjøtt og tilbehør, spiller det ingen sto rolle hvilken av disse du velger. Det viktigste er å ta smarte valg i matveien generelt.

 

Kylling baguette

Kalorier: 260
Protein: 31g
Karbohydrater: 24g
Fett: 5g

 

Hamburger

Kalorier: 330
Protein: 27g
Karbohydrater: 24g
Fett: 13g

 

Kilde
Are chicken sandwiches healthier than hamburgers?. Muscleandfitness.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer