sunne vafler
690
0

Disse grove, sunne og smakfulle vaflene kan du nyte med god samvittighet. Vaflene er perfekt til både frokost, lunsj, kvelds, dessert eller i matpakka!

Det er noe merkelig med vafler, for på samme måte som med pizza, så smaker det godt nesten uansett hvordan du lager det. Vafler er tradisjonelt tilberedt som en litt søtere bakst som gjerne serveres med søte pålegg som syltetøy, rømme, brunost eller mengder av smør. Men vafler kan også nytes som et sunt og næringsrikt måltid, det gjelder bare å bruke de riktige ingrediensene, og ikke minst det riktige pålegget. Det hjelper ikke veldig mye om du smeller sammen verdens groveste og mest fiberrike vafler om du kjører på med mengder av smør, syltetøy, prim, honning eller hva det nå måtte være av kaloririkt pålegg.

Til vaflene i denne oppskriften kan du gjerne bruke syltetøy, brunost, hvitost eller hva du nå måtte foretrekke, men vi har noen andre gode forslag som det anbefales av du prøver. Disse er både sunne og næringsrike, og inneholder vitaminer og mineraler som er viktige i kostholdet vårt. Forslagene til pålegg finner du unner selve oppskriften!

Sunne og grove vafler

sunne vafler
Oppskriften under holder til ca. 8 store plater.

  • 1.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl sammalt hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 2 egg
  • 1 ss smør
  1. Bland alt det tørre i en bakebolle.
  2. Smelt smør og tilsett melken. Det trenger ikke å varmes mer enn at det er litt lunkent.
  3. Ha melken/smøret over i bakebollen sammen med det tørre og rør til en jevn røre. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  4. Fordel en øse med røre utover vaffeljernet i så store porsjoner at det totalt blir 8 plater (vil kunne variere med størrelsen på jernet).
  5. Stek vaffelen til de er gylne eller sprø alt ettersom hva du foretrekker, og legg de over på en rist til avkjøling. Server med godt tilbehør!

Forslag til pålegg/tilbehør

Under finner du forslag til en rekke ulike pålegg og tilbehør du kan prøve på vaflene. Her er det egentlig bare fantasien og smaksløkene som setter begrensningene!

  • Ost, skinke og diverse grønnsaker
  • Kesam og friske bær
  • Kremost og pære/eple
  • Brunost og syltetøy uten sukker
  • Kaviar og egg
  • Laks, egg og avokado
  • Bløtkokte egg, basilikum og balsamicoeddik
  • Laks og guacamole
  • Reker og lettrømme
  • Eggerøre og tomat
  • Lammerull, rødløg og ruccolasalat

Få gjerne med med deg: Oppskrift: Sjokolade pannekaker med ekstra proteiner!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer