sunn kake
783
0

Elsker du kake? Og liker du helst at det du spiser skal være sunt? Da bør du sjekke ut denne herlige oppskriften!

De aller fleste kjenner nok sultfølelsen melde seg når det dekkes på med en nydelig kake på bordet, men de færreste kaker er noe vi kan spise mye av før det begynner å se dårlig ut på energiregnskapet.

Heldigvis finnes det flere typer kaker som er langt i fra rett usunne, og mens noen bare kan kalles “mindre usunn”, så finnes det også kaker som kan defineres som “sunne”. En kake består jo egentlig bare av en bunn med fyll – akkurat som en pizza. Men du bør nok bruke litt andre ingredienser…

Dette kake-tipset tar utgangspunkt i en kakemiks som er helt fri for sukker og hvetemel, og den kan lages på bare noen minutter.

Sunn kake du kan nyte

Kakemiksen heter Proteinfabrikken Sunnere kakemix, og erstatter sukker med Sukrin, og hvetemel med mandelmel og fibermel. Disse ingrediensene er langt sunnere og har en mye mindre påvirkning på blodsukkeret enn de “originale” ingrediensene, samtidig som de bidrar til å gi en saftig og smakfull kake!

Sunnere kakemiks kan lages som den er – rett fra posen, men den blir enda bedre om du tilsetter noen ekstra ingredienser. Vårt tips er å bruke kakemiksen som en base til for eksempel en eplekake, gulrotkake, jordbærkake eller en kake som du bare fyller med friske bær og frukt! Kakemiksen er rett og slett helt genial siden du kan bruke den i kombinasjon med nesten alt! Liker du for eksempel muffins bedre enn en langpannekake? Null problem – fordel bare deigen i muffinsformer.

sunn kake
Forsøk å tilsett epler, gulrøtter eller friske bær!

Sunnere kakemiks skal i utgangspunktet blandes ut i 1 dl olje, men dersom du ønsker å redusere kaloriinnholdet, kan du gjerne benytte 1 dl mager Kesam som en erstatning for oljen.

En pakkeSunnere kakemiks gir en kake på ca. 800 gram. 100 g ferdig kake gir et næringsinnhold på 262 kcal.
Næringsinnhold per 100g kake:
  • Energi: 1100 kJ/ 262 kcal
  • Fett: 16,8 g (hvorav 6,8 g mettet fett)
  • Karbohydrater: 10,2 g (hvorav sukkerarter 0,0 g)
  • Kostfiber: 8,1 g
  • Protein: 13,6 g
  • Salt: 2,0 g

 

 

Sjekk også: Sjokolade pannekaker med ekstra proteiner!

 

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Proteinfabrikken.no

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer