restitusjon trening
Sørg for å fylle på med næringsstoffer som gjør at du raskest mulig få optimalisert hormonbalansen mellom testosteron og kortisol. Cell Max Pro er en av de bedre post workout drikkene.
221
0

En sterk kopp kaffe kan være akkurat det du trenger for å kickstarte treningen, men visste du at kaffe rett etter trening kan motvirke treningseffekten?

Å hyle nedpå en kaffe noen minutter før en hardt treningsøkt, kan være det lille ekstra som skal til for å sette ny PR i benken, eller orke å løfte noen ekstra repetisjoner med knebøy. Vi har tidligere kaffe som prestasjonsfremmende middel, eller kanskje mer riktig- koffein som prestasjonsfremmende middel. Men, å drikke svart kaffe rett etter at du har avsluttet en tung styrkeøkt med mål om muskelvekst, så kan kan du faktisk forstyrre den anabole (oppbyggende) effekten som treningen fremprovoserer.

 

Hormonbalanse – testosteron/kortisol

Når du trener vil kroppen produsere hormonet kortisol for å håndtere stresset som treningen påfører kroppen. Kortisol bryter ned proteiner til energi som vi kan benytte oss av under trening, og i små mengder er dette både nødvendig og bra. Men, store mengder kortisol vil være svært negativt ettersom det vil bryte mer ned enn vi klarer å bygge opp. Så til tross for at kortisol til dels er nødvendig, så ønsker vi å holde nivåene på et minimum.

Motsatt har vi hormonet testosteron som virker oppbyggende og fremmer muskelvekst. For minst mulig muskelsvinn og størst mulig muskelvekst ønsker du å ha en optimal testosteron/kortisol ratio. I det du avslutter en treningsøkt er det derfor viktig å optimalisere dette nivået raskest mulig.

restitusjon trening
Sørg for å fylle på med næringsstoffer som gjør at du raskest mulig få optimalisert hormonbalansen mellom testosteron og kortisol. Cell Max Pro er en av de bedre post workout drikkene.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Viktigheten av post workout næring

På bakgrunn av det du har lest over, skjønner du kanskje at du raskest mulig bør legge til rette for å stabilisere hormonbalansen. Når du drikker kaffe, vil kortisolnivåer øke. Før trening kan dette være positivt, men rett etter trening vil det ha motsatt effekt. I tiden etter trening skal du heller innta næring som legger til rette for å bygge opp igjen testosteronnivået slik at du kommer på den anabole siden av regnskapet.

Du kjenner kanskje til Pre-Workout, kosttilskudd som inneholder virkestoffer som skal gi kroppen din et ekstra kick for å gjøre deg klar til treningsøkta. Vi har en oversikt over de beste Pre-Workout produktene her. Det finnes også post-workout tilskudd. Disse inneholder virkestoffer som gjør at du raskere vil gjenopprette hormonbalansen å sette i gang testosteronproduksjonen. Vanlige virkestoffer er blant annet:

  • Enkle karbohohydrater
  • Proteiner (BCAA- viktige aminosyrer for muskelvekst)
  • Kalsium
  • Magnsium
  • Salter
  • Kalium
  • Jern
  • Kreatin
  • Diverse vitaminer

Sammensetningen kan variere, men dette er de mest vanlige virkestoffene.

 

Et godt eksempel på en god post workout drikk er Cell Max Pro.

post workout kaffe og trening

Cell Max Pro er selve kongen av restitusjon etter trening. Denne blandingen fyller opp Kreatin og glykogenlagrene (gir muskelvolum og energi) på rekordtid og gir optimale forhold for rask muskelvekst. Inneholder kreatin, BCAA, L-glutamin, karbohydrater og protein peptider og mineraler og antioksidanter.

 

 

 

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer