ryggøvelser
401
0

Denne enarms roøvelsen er perfekt for deg som ønsker å styrke ryggmusklene!

Vanlig roing er en av våre favoritter når vi skal trene musklene på baksiden av kroppen, men roing kan også utføres på mange alternativer måter for å maksimere treningseffekten.

Et punkt i styrketreningen som ofte ignoreres, er retningen som muskelfibrene ligger i. Muskelsammentrekningene bestemmes av muskelfibre, og musklene trekker seg sammen i den samme retningen som muskelfibre ligger.

Når det gjelder trapezius ligger muskelfibrene litt diagonalt fra skulderleddet innover mot den øvre delen ryggraden. Så når du skal trene trapezius, er det viktig at du aktiverer muskelfibrene i denne delen av ryggen. Dette kan du oppnå ved å la vekten du løfter henge foran deg når du utfører ulike roøvelser.


J-roing

  1. Plasser det ene kneet på en benk, og la armen på den samme siden henge rett under skulderleddet.
  2. Stram kjernemuskulaturen og bruk det som støtte i øvelsen do nå skal gjennomføre. Ryggen skal holdes flat.
  3. Begynn å løfte manualen fra rett under hodet/øynene, og trekk den bakover mot hoftene.
  4. Løft den deretter bak og forbi hoftene og opp mot taket, og til slutt inn mot ryggraden.
  5. Senk vekten rolig og kontrollert tilbake til utgangspunktet.

Bruk en vekt som er så tung at du ikke klarer å løfte mer enn 12 reps, men samtidig ikke så tung at du ikke klarer å utføre øvelsen med god teknikk. Løft 10-12 reps a 2 sett.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer