Strikk vs hantler
1563
0

En treningsøkt er ikke komplett uten en eller annen form av styrketrening. Cardio trening er viktig men styrketrening kan virkelig være bedre for helsen din da den ikke bare styrker muskler og ben, men den også forhindrer skader, reduserer kroppsfett og gir deg muskler som synes. Cardio trening gir deg bare en mindre versjon av deg. For å forandre kroppsfasongen så må du legge til motstand.

Motstand kan være flere ting, din egen kroppsvekt, strikk, frie vekter, maskiner, sandsekker, vektplater og mye mer. De er alle gode alternativer og du bør virkelig bruke en miks av dem.

Når det kommer til strikk vs vekter så synes jeg de er relativt like når det kommer til effektivitet og resultater så lenge de brukes riktig. Det er nøkkelen her. Når folk flest bruker strikk, så bruker de enten for lett eller for tung strikk slik at de ikke får brukt den skikkelig.

Når du velger en strikk, velg et lett eller medium fordi du kan alltid gjøre øvelsene tyngre ved å gjøre mellomrommet større, ta viere grep på strikken osv. Du vil alltid ha motstand i strikken. Hvis strikken er slakk eller du ikke føler noe særlig i musklene etter 12-15 repetisjoner da er det på tide å stramme strikken eller gå over til en medium strikk. Det samme gjelder for frie vekter – hvis du kan ta 20 repetisjoner av en øvelse, da er vektene for lette for deg. Sett deg som mål å ha 3 sett med 12 – 15 repetisjoner hvis du er nybegynner eller du er på et mellomnivå.

 

Fordeler med Strikk:

  • Lett å transportere
  • De er billigere
  • De trenger ikke gravitasjon – du kan trene musklene i flere retninger
  • De er lette å justere – du kan gjøre en lettere strikk tyngre
  • Du trener som regel flere muskelgrupper samtidig.

 

Fordeler med frie vekter:

  • De gjør bena sterkere på grunn av vekta du bærer.
  • De får som regel opp hjerterytmen mere på grunn av vektene du fysisk holder i.
  • De er bedre for noen øvelser som gående utfall (walking lunges).
  • De kan brukes ved vendinger eller øvelser hvor du trenger å kaste eller bevege vektene kjapt.

 

Favorittøvelser med strikk er:

Nr.1 Shoulder Presses

YourOnTheGoUpperBodyRoutine006

Nr. 2 Biceps Curls:

bicep

Press dine biceps halvveis. Prøv et annet håndgrep; vidt grep, nært grep, på tvers av kroppen.

 

Nr.3 Glute Band Walk:

Plasser strikken under begge føttene og hold håndtakene/midten av strikken i midje- eller skulderhøyde. Ta 2 – 10 steg til høyre og så 2 – 10 steg til venstre mens du holder knærne litt bøyd og føttene flekset. Fortsett og repeter øvelsen fra side til side inntil sete- og lårmuskler brenner!

 

Nr.4 Standing Chest Press:

1001-chest-press

Knytt strikken rundt en stang i bryst høyde. Snu deg med ryggen til stanga, ta tak i båndet  og press armene ut (nesten rette armer) og returner til utgangspunktet med skuldrene.

 

Nr. 5 Standing Squat w/Row:

1001-squat-row-11

Knytt strikken rundt en stang i bryst høyde. Stå med ansiktet mot stanga og stå så langt fra stanga at strikken er stramt. Mens du holder i båndet gjør et utfall og når du står opp igjen trekk hendene tilbake og trekk skulderbladene sammen.

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer