stress
325
0

Nesten alle har i en eller flere tilfeller kjent på følelsen av stress på jobb. Selv om det først og fremst virker ubehagelig, så er det ikke sikkert at stress er så dumt.

Et alt stress dårlig? Og når er det i så fall bra? Dette forsøker en studie i tidsskriftet International Journal of Stress Management å svare på.

Blant de typiske kjennetegnene som forårsaker dårlig/usunt stress, finner vi lave lønninger, urealistiske store arbeidsmengder, liten påvirkningsgrad på arbeidsplassen og dårlig relasjon til kollegaer. Men, klarer du å finne årsakene til hva som forårsaker stresset, så kan du snu til å bli enda mer produktiv.

stress på jobb
Det finnes både sunt og usunt stress på arbeidsplassen. Klarer du å fokusere på der positive, så kan det bidra til å gjøre deg mer produktiv.

Når det kommer til motivasjon og effektivitet, vil ofte utfordrende oppgaver på arbeidsplassen være en viktig faktor for å opprettholde en god arbeidsmoral og motivasjon. Når arbeidsmengden og tidsfristene er realistiske i forhold til det du er i stand til å gjennomføre, så vil dette gjerne fungere som en ekstra motivasjonsboost å gi deg et lite push videre med arbeidet slik at effektiviteten går opp. Du har et momentum i arbeidet ditt og vet konkret hva du jobber med og mot. Nøkkelen ligger i å fokusere på belønningen som ligger foran deg fremfor å fokusere på alt det negative. Dette kan være utfordrende, og det kan derfor være lurt å sette opp en liste over hva som er positivt og hva som er negativt med oppgaven du har foran deg.

Når det er sagt så må du huske på at ikke alt stress er bra for deg, faktisk kan det være helseskadelig. Forskerne peker på at det finnes dårlig stress som gjerne har rot i urealistiske tidsfrister, trakassering/mobbing på arbeidsplassen, en dårlig sjef, etc., men det forsøker vi og ikke fokusere på her.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Psycnet.apa.org

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer