hoppende knebøy
504
0

Tenk deg om. Hvor mange øvelser kjører du på leggene sammenlignet med lårene? Antageligvis ikke mange. Denne øvelsen gjør noe med det.

Leggene er dessverre en undervurdert del av kroppen, og altfor mange bruker unødvendig mye tid på å trene lår og rumpe mens det går på bekostning av legger som forblir tynne som tannpirkere. Om du kjenner deg igjen, ønsker vi at du skal gjøre noe med.

 

Plyometrisk hoppende knebøy

Om du allerede trener knebøy så vil du garantert klare denne øvelsen. Som overskriften antyder skal du kun benytte egen kroppsvekt, men det betyr ikke at øvelsen er lett.

Nøkkelen i denne øvelsen er det plyometriske arbeidet som musklene utfører. Denne typen muskelarbeid øker den eksplosive styrken og kan gjøre deg raskere som løper, og sterkere som vektløfter. Når en muskel utfører et plyometrisk arbeid, betyr det at den strekkes i en kort eksentrisk dynamisk (bremsende) fase, før den går direkte over i en konseerisk dynamisk fase (sammentrekning).

Denne bevegelsen gjør at kroppen din vil lære å utnytte den lagrede elastiske energien i gluteus og hamstrings i det du er i bunnen av knebøyen, til å “skyte” deg opp igjen. Selv om utførelsen av en hoppende knebøy forover er en ganske vanlig bevegelse, er bevegelsen (hoppende knebøy) bakover relativt uvanlig, og den krever ekstra stor evne til romforståelse, balanse og koordinering.

 

Slik gjør du det:

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

  • Sørg for å få lande på tærne før du flytter tyngden over på hælene.
  • Umiddelbart etter at du har satt hælene i bakken, trekk hoftene tilbake, og press knærne utover som om du skulle utført en vanlig knebøy.
  • Hold brystet hevet høyt og oppretthold en rett rygg slik at belastningen kommer på beina og ikke korsryggen.

Målet er ikke hoppe høyest mulig, men å holde en jevn og flytende bevegelse gjennom hele øvelsen.Forsøk å gjennomføre 3 runder der du hopper 10 meter framover, og deretter 10 meter tilbake.

 

Kilde
Kuster, TJ. (2018). Tip: The bodyweight leg destroyer. T-Nation.com

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer