knebøy isolasjonsøvelser
153
0

Ønsker du størst mulig muskelvekst? Det er flere måter å gjøre dette på, men her er en viktige ting du bør være klar over.

Kanskje det vanligste rådet for nybegynnere og personer som ønsker seg et effektivt styrketreningsprogram, er å velge store flerleddsøvelser som trener flere kroppsdeler samtidig. Dette rådet er absolutt ikke feil, og vi skriver gjerne under på at vi ville kommet med det samme rådet selv. MEN, om du ønsker å maksimere muskelveksten for å optimalisere styrken din, holder ikke flerleddsøvelsene alene. Om du hele tiden setter deg nye mål i håp om å sette en ny personlig rekord i benkpress, knebøy, markløft, etc., krever det at du styrker de omkringliggende musklene til hovedmusklene som deltar i løftet, og i tillegg må trene hovedmusgelen spesifikt. Det sies at et lag er aldri bedre enn sitt svakeste ledd, og det samme kan sies om musklene våre.

knebøy isolasjonsøvelser
Ønsker du å forbedre prestasjonen din i knebøy, bør du inkludere isolasjonsøvelser som leg extensions.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Isolasjonsøvelser er helt nødvendig

Isolasjonsøvelser er sjelden like funksjonelle og kan ikke like lett overføres til dagligdagse oppgaver som flerleddsøvelser, men de setter fokus direkte på muskelen som skal trenes, og sørger for at den utsettes for den belastningen den skal.

For eksempel; knebøy med vektstang er en super fullkroppsøvelse, men den nedre delen av ryggen din kan komme til å gi etter før lårene, som igjen vil føre til at lårene ikke får den optimale treningsstimulien du er ute etter. Her kommer leg extensions inn. Når du utfører et sett leg extensions til utmattelse, vet du med sikkerhet at det er lårmusklene som har utført alt arbeidet!

Så isteden for å tenke “enten/eller” om fullkropps- vs. isolasjonsøvelser, bør du innse at ingen av delene er fullverdige alene- de fungerer best sammen. Hver av øvelsene har fordeler og ulemper. Det beste er å stimulere musklene på flere ulike måter. Du vil mest sannsynlig oppnå større muskelvekst ved å trene litt av hver, enn å utelukkende trene det ene eller det andre.

 

Kilde
Hyght, Clay. (2017). Tip: Isolation exercises vs. big lifts. T-Nation.com

 

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer