øvelser for sterkere knær
484
0

Kneskader kan sette selv Supermann og Ironman ut av spill, og du vil for all del unngå å slite med dårlige knær for resten av fremtiden. Bruk disse to øvelsene for å forebygge kneskader og kneproblemer.

Hvis du begynner å tenke over det, så er det nesten latterlig hvor mange ganger i løpet av dagen du bøyer og strekker i kneleddet. Knærne dine er antageligvis ett av de viktigste leddene i hele kroppen. Av samme grunn skulle det bare mangle at du tar skikkelig vare på de og trener knestyrke for å forebygge potensielle skader.

Vi har funnet frem til to gode øvelser som vi mener alle burde inkludere i styrketreningen. Ja, det er flott å trene både knebøy og markløft, men begge disse øvelsene foregår i det samme sagitalplanet (frem/tilbake), og du beveger deg aldri sidelengs. Du blir nok superhelt i å bevege og kontrollere knærne i denne retningen, men det hjelper deg ikke særlig dersom det ene kneet er i ferd med å gli ut til siden. For å styrke knærne i sideveis retning, slik det ofte er behov for i idretter som fotball, håndball, basketball og mange andre lagidretter, bør du også prioritere øvelser som foregår i frontalplanet (sideveis).

Her er to gode øvelser vi anbefaler for å styrke knærne i sideveis retning:

Utfall til siden

 

Sideveis utfall med kettlebell

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kommentarer