stående roing
200
0

Stående roing er en svært god øvelse som dessverre veldig mange utfører feil. Her viser vi deg hvordan du gjennomfører øvelsen riktig og unngår skader.

Ro-øvelser kommer i mange ulike varianter, og stående roing med manualer eller vektstang er uten tvil en av de beste øvelsene for å trene den store og brede ryggmuskelen (latissimus dorsi), armer (biceps), skuldre og magemuskler. Øvelsen kan se relativt enkel ut, men en korrekt utført repetisjon med stående roing er ikke nødvendigvis så lett som det ser ut som.

 

Stående roing – korrekt teknikk

Riktig gjennomført øvelse krever at du utfører øvelsen med et fullt bevegelesesutslag. Utgangsposisjonen din skal være med beina plassert noe bredere enn hoftebreddes avstand. Velg om du vil bruke et underhånds- eller overhåndsgrep. Bøy overkroppen fremover og bøy svakt i knærne. Ryggen skal holdes rett under hele øvelsen.

Løft stangen opp mot navlen, og senk den rolig ned igjen. Bruk 2-3 sekunder på å senke stangen ned. Albuene skal hele tiden peke rett bakover slik at armene kan bevege seg fritt langs siden av kroppen.

Pass på at ryggen holdes rett under hele øvelsen, hold brystet hevet og rettet fremover, og rumpen skal skyte ut bak.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Stående roing – feil teknikk

For høye løft

Mange utfører øvelsen med en krum rygg og med for høye skuldre. Ikke glem å klemme sammen skulderbladene, og unngå å trekke skuldrene for langt bakover.

 

For korte løft

Denne varianten av stående roing er nesten komisk å se på, og det er garantert et tegn på at personen løfter med for tunge vekter og ikke klarer å gjennomføre bevegelsen skikkelig. Forsøk heller å redusere motstanden til lettere vekter slik at du kan gjennomføre bevegelsen fullstendig.

 

Kilde
Kuster, TJ. (2018). Tip: Good and bad barbell rows. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer