sjømat
289
0

Det finnes allerede mange gode argumenter for å spise fisk, og forskerne blir aldri lei av å studere den sleipe skapningen som svømmer rundt i hav og sjø. Nå viser det seg at fisk faktisk kan bidra til å booste sexlivet vårt.

Det finnes omlag 28 000 fiskearter i verden. Helsemyndighetene oppfordrer stadig til å øke inntaket av fisk i kostholdet, og de mest populære og anerkjente diettene inneholder også rikelig med fisk. Med så mange fiskearter er det svært ulikt hvor “sunn” en fiskeart regnes, men som regel inneholder de sunne fettsyrer og proteiner som er helt essensielle for at kroppen skal fungere optimalt. Tilstrekkelig med fisk i kostholdet kan med andre ord hjelpe oss godt på veien mot en sunn og god helse.

Les også: 10 matvarer for økt sexlyst!

 

Booster sexlivet og øker fruktbarheten

En amerikansk forskergruppe ved Harvard T.H. Chan School of Public Health i Boston gjorde nylig interresante funn i forbindelse med en undersøkelse der de så på hvordan sjømat påvirker fertiliteten til kvinner som planlegger å bli gravide. Undersøkelsen strakte seg over ett år og inkluderte mer enn 500 amerikanske par med planer om familieforøkelse. Deltakerne noterte hvor ofte og hvor mye sjømat de spiste, og skrev daglige notater over hvor hyppig de hadde sex.

sexliv og fruktbarhet
Spiser du sjømat mer enn to ganger i uken, vil du kunne få bedre sexliv og økt fruktbarhet i følge en ny studie.

Resultatene viser at de som spiste sjømat mer enn to ganger i uken hadde 22% hyppigere sex enn de som spiste mindre fisk. I tillegg kunne hele 92% av de som spiste sjømat to ganger eller mer i uken, glede seg over at de ventet barn. Blant de som spiste sjømat mindre enn to ganger i uken var andelen 79%.

Forskerne mener at sammenhengen mellom større inntak av sjømat og økt grad av graviditet, ikke alene kan forklares med hyppigere seksuell aktivitet, men at sjømaten sannsynligvis har ført til bedre spermkvalitet, større eggløsning og bedre embryokvalitet.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Spis mer fisk!

Studien viser hvor viktig det er å spise sjømat, ikke bare for kvinner, men også for menn i perioder der målet er å bli gravid. Det kan foreløpig ikke konkluderes med hva som er direkte årsak til økning i seksuell aktivitet og fruktbarhet, og ikke overraskende hadde parene som spiste fisk mer enn to ganger i uken også bedre generell helse, spiste et sunnere kosthold, og hadde flere “sushi-måltider” i hverdagen sin.

Uansett. Enten du er glad i fisk eller det andre- spis fisk med god samvittighet!

 

Kilde
Dallas, Mary Elizabeth. (2018). Could Eating Fish Boost Sex Lives and Fertility?. Webmd.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer