cottage cheese
477
0

Veldig mange ender opp med å spise noe snacks rett før leggetid, så hvis du likevel skal gjøre det, hvorfor ikke spise noe som kan gi deg fordeler?

At proteiner er bra for deg har vi skrevet før, og at proteiner før leggetid kan bidra til å opprettholde muskelmasse, er også skrevet. Men, ny forskning viser at Cottage cheese faktiske er et svært velegnet måltid før du legger deg til å sove for natten.

Tommel opp for “vanlig” mat

Tidligere har vi skrevet om hvordan kaseiner, proteiner med langsom absorberingsevne, er et bra supplement for å bidra til muskelvekst og å redusere muskeltap gjennom fasteperioder. Nylig gjennomførte en professor ved Nutrition, Food and Exercise Science en studie som så på hvordan vanlig mat kan påvirke oss når vi spiser rett før leggetid. I studien deltok en gruppe aktive kvinner i starten av 20-årene. Disse spiste porsjoner med cottage cheese 30-60 minutter før leggetid. Forskerne ønsket å se hvordan denne matvaren påvirket stoffskiftet og muskelrestitusjonen.

Dette er en av de første ernærings studiene som ser på hvordan deltakerne reagerer på fullverdige matvarer, og ikke kun inntar proteiner gjennom proteinshaker eller andre supplementer.

cottage cheese
Cottage cheese er et godt alternativ til en siste matbit før leggetid.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Inntil nylig har man trodd at vanlig mat vil ha den samme effekten som proteiner inntatt som tilskudd, men det har aldri vært klare bevis for det. Resultatene fra undersøkelsen er viktig ettersom det gir grunnlag for å uttale seg om at vanlig mat er vel så nyttig som proteiner i tilskuddsform. Proteinpulver er ikke nødvendigvis dårlig, men det gir oss som brukere et mye bredere spekter blant produkter å velge mellom.

Proteinpulver har absolutt sin plass i kostholdet til aktive utøvere, og det er ingenting feil med å bruke proteinpulver som proteintilskudd, men enkelte matvarer med høyt proteininnhold vil i flere tilfeller kunne bidra med viktige vitaminer og mineraler som igjen kan føre med seg en rekke gunstige fordeler for helsen vår. I denne studien ble det brukt cottage cheese, og dette er en matvare som faktisk er svært rik på kaserner. Videre studier vil bli gjort på andre matvarer for å se om de kan ha samme positive effekt.

 

Kilde
(2018). Late night snacker? Make it cottage cheese. Sciencedaily.com

Kommentarer