høyt blodtrykk behandling
273
0

Høyt blodtrykk? Kanskje kan du redusere både medisinbruk og plager ved å sove mere.

Stadig flere mennesker plages av høyt blodtrykk, og legene skriver ut medisiner mot høyt blodtrykk i hytt og pine. Men, kanskje er løsningen for dette økende problemet nærmere enn vi tror.

Powernaps som “medisin”

Forskere ved Asklepieion General Hospital i Hellas, har funnet ut at “for hver time søvn i løpet av dagen, reduseres blodtrykket med 3 mmHg i gjennomsnitt”. Til sammenligning vil en lav dose medisiner redusere blodtrykket med 5-7 mmHg.

Jo lengre du sover, desto større er helsefordelen. Selv en 20 minutters ettermiddagshvil hjelper. Så neste gang du er i tvil om du skal ta deg tid til en 10 minutters powernap, så kan du gjøre det med god samvittighet.

Hvis ikke powernaps er helt din greie, og kanskje du sliter med å sove, så kan meditasjon være et godt alternativ for å senke blodtrykket. Mer om det kan du lese her.

høyt blodtrykk behandling
Å ta seg tid til noen minutters hvile i løpet av dagen, kan være en effektiv medisin mot høyt blodtrykk.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Mensjournal.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer