blåbær smoothie
387
0

Ja, smoothie er godt- men at det er så godt at faktisk kan redde livet ditt, det var du nok ikke klar over. Les hvorfor her.

En gruppe forskere samlet 40 mennesker å ba dem om å innta ente 200 gram blåbær daglig i form av smoothie, eller kontroll drinker uten blåbær, i en hel måned.

Dette skjedde: Deltakerne som inntok blåbær reduserte blodtrykket med 5mmHg, noe som tilsvarer den samme reduksjonen som reseptbelagte medisiner for høyt blodtrykk (hypertensjon) gjør. Blodårefunksjonen ble forbedret og risikofaktorer for kardiovaskulære sykdommer ble redusert.

En av forskerne hevdet at “dersom forandringene som ble observert i blodårefunksjonenen kan opprettholdes for resten av livet, så kan dette redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer med opp til 20%“!

Og hvorfor blåbær? Jo, fordi blåbær er proppfulle av antocyaner. Antocyaner er enormt kraftige og sunne plante flavenoider som gir enkelte matvarer den blå, indigo eller røde fargen. Blåbær inneholder også en rekke andre helsefremmende virkestoffer. Mer om dette kan du lese her.

blåbær sunt
Blåbær inneholder en rekke gunstige virkestoffer og regnes som supermat.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Dette kan du gjøre

For å gjøre om teori til praksis, her er det du bør gjøre.

Spis 200 gram blåbær daglid. I sommerhalvåret er det enklere å få tak i de ville bærene, men det fungerer helt fint å spise frosne blåbær som du kjøper i dagligvaren. Bruk blåbærene i en smoothie-oppskrift, og nyt det som en lett frokost, kvelds eller dessert- eventuelt ha i flere mettende ingredienser og lag en lite måltid ut av det.

Selv om denne studien tar utgangspunkt i blåbær som inntas gjennom smoothie, så er det enormt mye forskning som slår fast at blåbær er sunt også i sin naturlige form, eller i form av kosttilskudd. En enkel og rimelig måte å innta blåbær på kan derfor være å bruke et kosttilskudd av høy kvalitet, som for eksempel Medox.

Blåbær smoothie med banan

blåbær smoothie

1 porsjon

  • 2dl lettmelk
  • 1dl vaniljeyoghurt
  • 1 banan
  • 2-3 dl blåbær
  • 6 isbiter

Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn og fin konsistens. Pynt gjerne med noen friske bær på toppen!

 

Dobbel blåbær smoothie!

blåbær smoothie

1 porsjon

  • 2dl blåbær Biola
  • 0,5dl appelsinjuice
  • 2-3dl blåbær
  • 6 isbiter

Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn og fin konsistens. Pynt gjerne med noen friske bær på toppen!

 

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer