trene med hund
673
0

Nesten hvert tredje hjem i Norge har en hund, og sjansen for at du som leser er hundeeier, er derfor relativt stor. Her er noen gode tips til hvordan du kan ta med hunden ut på trening!

Uavhengig av hvilken hunderase du eier – hunden må ut, og det bør også du. Til tross for at noen ytterst få hunder trives best innendørs, så er hunden egentlig et dyr som trives best ute, og de elsker å aktiviseres. Mange hundeeiere har nok opplevd at deres eget aktivitetsnivå har økt etter at det kom på en hund i hus, for den må luftes flere ganger om dagen.

Enkelte hunderaser må stimuleres ekstra mye og krever mer enn en liten spasertur i nabolaget. For veldige aktive hunderaser er det nesten nødvendig at de får minst 30 minutter med skikkelig trening hver eneste dag.

Vi har tidligere skrevet en sak om “den perfekte treningspartner“, og her kunne hunden glidd rett inn på liste. Er du litt kreativ, så kan hunden din faktisk være et supert “verktøy”, eller treningspartner når du er ute og trener.

 

Tips til deg som vil trene sammen med hunden din

Det mest nærliggende å tenke på er kondisjonstrening. Løp eller går en tur sammen med hunden din, og sett gjerne en tidsramme på hvor lenge du skal være ute. Noen tips underveis på turen er:

  • Øk tempoet der hunden begynner å løpe foran deg. Bruk dette som intervalltrening.
  • Hver gang hunden din stopper for å gå på do kan du utføre push-ups, burpees, etc.. (før du plukker opp).

Naturlig sprinttrening

En favoritt er at du tar med deg en liten tennisball som du kan bruke til å kaste til hunden som skal ta den med tilbake. Har du tilgang til en strand, så er dette en perfekt arena for denne øvelsen. Sanden gjør det mye tyngre å løpe, spesielt i akselerasjonsfasen. Stå sammen med hunden og hold den tilbake, kast ballen så langt du klarer, og slipp hunden samtidig som du starter å løpe selv. Konseptet er enkelt; førstemann til ballen! Dette er en genial form for sprinttrening. På vinterstid fungerer det supert i snøen.

Alternativt til bruke en tennisball er å bruke en frisbee. Sørg i hvert fall for å kjøpe en frisbee av fleksibel gummi som er myk for hunden å ta i mot.

trene med hund
En enkel tennisball eller frisbee kan gjøre sprinttreningen sammen med hunden MYE morsommere!

Et poeng du må tenke over når du trener sammen med hunden din, er at det ikke er sikkert hunden din blir like varm som deg underveis i økta. Kroppen produserer varme når den er i bevegelse, men sannsynligheten er stor for at du jobber på en mye høyere relativ intensitet enn det hunden din gjør når dere er ute og løper. Et godt tips i vinterhalvåret er å kle hunden med et godt dekken. Samtidig er det viktig at dette ikke er stivt og tungt slik at det blir ubehagelig for hunden å bevege seg. et godt tips er Airy Vest hundedekken som faktisk er verdens letteste hundedekken. Det er også vind- og vannavvisende slik at hunden din holder seg tørr og varm under hele turen.

 

Vær synlig!

Løper du i skogen eller andre steder der det ikke er så mye mennesker, er det helt greit å løpe med hunden løs uten bånd. Men, så snart du befinner deg på folksomme steder eller gatelangs, er det greit å ha litt mer kontroll på hunden. Avhengig av hvor i landet du bor, så er store deler av året preget av mørke morgener og ettermiddager/kvelder. Den billigste livsforsikringen du kan kjøpe, er en god refleks. Alt for mange hundeeiere glemmer at også hunden må ha refleks for og synes, for selv om du løper rundt som en lysende gallionsfigur, så hjelper det hunden lite.

To gode anbefalinger er Jacson fòret refleksdekken og Flexi New Classic Neon. Jackson fóret refleksdekken er en vannavvisende og isolerende vest som er belagt med reflekterende materiale utenpå, og som sørger for å holde hunden din både synlig, varm og tørr. Flexi New Classic Neon er et reflekterende hundebånd med innbroderte reflekssømmer i selve båndet. Disse produktene gjør lufteturen tryggere for både deg og hunden, og koster lite.

trene med hund
Du skjønner kanskje poenget selv hvorfor vi mener refleks er viktig?

Et siste tips er rett og slett å øke ditt eget aktivitetsnivå ved å gjøre noen enkle grep i hverdagen. Hva med å gå til butikken isteden for å kjøre? Fordel vekten deg og hunden i mellom. Du tar en liten sekk, mens hunden tar en bærevest. Den samme vesten er perfekt dersom du tar med hunden ut på tur i marka eller på fjellet!

Bruker du kreativiteten så er det utrolig mye moro du kan finne på sammen med hunden din som også kan gjøre treningshverdagen din mer variert og enda bedre, og sannsynligvis setter hunden din minst like stor pris på det som du. Sørg bare for å være godt utstyrt, både du og hunden! Til deg selv kan du kanskje finne noen gode løpesko i en av testene våre for de beste løpeskoene på markedet i dag, enten det er for asfalt eller terreng. Til huden din kan vi anbefale nettsiden hundeutstyr.no.

 

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer