rumenske markløft
775
0

Rumenske markløft er en utrolig god øvelse for de store musklene i beina. Her er to gode tips for hvordan du skal løfte bedre.

Knebøy regnes som kongeøvelsen innen styrketrening, mens markløft er selve keiseren. Rumenske markløft er en variant av markløft som mange til dels gjennomfører uten at de selv er klar over det, rett og slett fordi de utfører vanlig markløft feil.

 

Rumensk markløft vs. vanlig markløft

Øvelsene er svært lik og kan for en nybegynner lett forveksles. Markløft er den mest vanlige øvelsen, men du kan fint erstatte vanlige markløft med rumenske markløft. Det beste er å variere de to øvelsene i treningsprogrammet.

På engelsk kalles markløft for “deadlift”. Du starter løftet med stangen fra død posisjon mens den ligger på bakken. I rumenske markløft starter bevegelsen fra toppen. I utgangspunktet må du utføre en´ vanlig markløft for å få stangen opp til utgangsposisjonen, eventuelt kan du løfte stangen ut fra et rack stativ. Rumenske markløft tar mer på musklene i rumpe og hamstrings enn vanlig markløft der quadriceps dominerer.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Slik gjør du det

1.Start fra oppreist posisjon med stangen i hendene. For å komme i denne posisjonen må du enten gjennomføre en vanlig markløft eller løfte stangen ut av et rack stativ. Hold et godt grep rundt stanga.

2.Få rumpa ut og spenn korsryggen og resten av ryggen. Du skal ha en stram og rett bakside, og i det rumpa føres bakover skal overkroppen bøyes framover.

3.Pass på at stanga glir ned langs kroppen og aldri “faller” ut fra linjen ned mot bakken. La den gli ned langs kroppen og beina. Jukser du her er det risiko for skader!

4.Når stangen er litt under midt på leggen, stopper du bevegelsen og holder stangen i ro. Hvor dypt du klarer å gå avhenger av mobilitet/fleksibilitet i hofte og hamstrings. Sørg for å opprettholde spennet i korsryggen.

5.Løft stangen opp til utgangsposisjon ved å presse hoftene kraftig framover samtidig som du klemmer sammen rumpemusklene når du har fullført bevegelsen.

Denne fantastiske videoen illustrer godt hva du SKAL gjøre, og hva du ikke bør gjøre:

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer